Buxusmest

De buxus is in veel tuinen te vinden en niet zonder reden: deze compacte haagplant blijft het hele jaar groen. Maar mooi is dat blad niet vanzelf. Je buxus kan wel wat hulp gebruiken in de vorm van buxusmest. Met regelmatige bemesting houd je je buxus diepgroen en gezond. Bij Welkoop kun je buxus meststof kopen in korrels en in vloeibare variant. De korrels verdeel je door de grond in de borders, de vloeibare mest is geschikt voor de buxus in pot.

Bekijk ook: Siertuinmest | DCM mest | Pokon Mest

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Buxus mesten

Met de buxus in je tuin kun je alle kanten op. Letterlijk. Je houdt hem zeer laag en strak langs paden, of je knipt de plant met een buxusschaar in bijzondere figuren. Een voordeel is dat de buxus vrij langzaam groeit. Maar dat wil niet zeggen dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Om je haagplant gezond en mooi groen te houden, doe je er goed aan om de buxus regelmatig te mesten. Buxusmest werkt zo’n honderd dagen.

Tip! Je buxus maak je mooi met mest, maar ook door te snoeien. Een aantal snoeibeurten per jaar helpt je om de haagplant een goede dichtheid te geven. Lees ook ons advies over snoeien en knippen.

Buxusmest bij Welkoop

Je buxus in de border maak je prachtig en diepgroen met Groene planten-AZ van ECOstyle. Dit is een organische meststof die helemaal is afgestemd op de plantengroep van de buxus. De mest geeft 120 dagen lang voeding en gebruik je voor zo’n vijftig planten.

Of ga voor de buxusmest van DCM. DCM Buxus is een mest waar extra magnesium en kalk aan is toegevoegd. Op deze manier zorgt deze mest voor een goede groei en groene bladeren. Resultaat? Snel een compacte, groene buxus. Deze mest is verkrijgbaar in een handige strooidoos voor zo’n tachtig planten en een grote zak waarmee je zo’n 125 m² kunt bemesten.

Mest voor buxus in potten

Staat jouw buxus in potten? Pokon heeft een vloeibare meststof voor je buxus in pot. Deze mest doe je bij het water in de gieter en geef je één keer per week aan je haagplant. De vloeibare buxusmest van Pokon heeft een speciale samenstelling, waardoor de buxus in pot deze voeding goed opneemt.

Buxus met gele bladeren of plagen

Naast mest voor de buxus, zijn er nog meer middelen waarmee je je groene haagplant in goede conditie houdt. Zijn de bladeren van je buxus bijvoorbeeld vergeeld? Pokon heeft daar de Groenhersteller voor ontwikkeld. Je sprayt het op de bladeren. De vloeistof bevat een rijke mix van sporenelementen en wordt via het blad meteen opgenomen. En ook vind je bij Welkoop Buxus Vitaal Concentraat, een plantversterker. Hiermee verhoog je de weerstand en vitaliteit van de buxus in potten of je siertuin. Om plagen van rupsen en buxusmotten te bestrijden, is er insectenbestrijding voor de buxus.