Haagmest

Hagen zijn een natuurlijke afscheiding. Ze geven privacy of delen je tuin op in stukjes. Maar natuurlijk zie je je hagen wel graag mooi vol en groen. Door je conifeer, beukenhaag, taxushaag of andere haag te bemesten, help je de planten hier een handje bij mee. Bij Welkoop hebben we haagmest van bekende merken. Met deze bemesting maak je je hagen mooi en sterk.

Bekijk ook: Siertuinmest | Hagenvoeding | DCM mest

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hagen bemesten met haagmest

Of je nu coniferen, taxushagen, beukenhagen of een ander soort haag hebt – je ziet de hagen in je tuin graag groen en vol met blad of naalden. Om ze zo mooi te krijgen, kun je je hagen bemesten. Doe dit bijvoorbeeld twee keer per jaar, in maart/april en juni/juli. Strooi de mestkorrels onder de hagen en hark ze licht door de bovenste laag van de grond. Geef hierna water, zodat de korrels door de grond goed worden opgenomen.

Meststof geeft hagen 100 tot 120 dagen voeding. En dat niet alleen. Organische meststof, dus mest die volledig bestaat uit natuurlijke bestanddelen, zorgt voor een rijk bodemleven. Aan sommige soorten haagmest is het mineraal magnesium toegevoegd, wat onder meer helpt naaldverkleuring te voorkomen. Ga je nieuw aangeplante hagen bemesten, dan zul je zien dat het uitvalspercentage beduidend minder is.

Haagmest laat je hagen:

  • beter groeien;
  • maakt ze mooier;
  • maakt ze groener;
  • geeft ze meer weerstand.

Heb je een buxushaag? Ga dan voor een ander type siertuinmest, namelijk buxusmest. Want hoewel deze haag veel op de taxushaag lijkt, is de buxushaag een ander type plant die een ander type mest nodig heeft.

Organische meststof voor hagen

  • Pokon

Mest die de haag in je tuin voedt en de bodem verbetert, is bijvoorbeeld Pokon Beuken & Hagen. Pokon heeft natuurlijke mineralen in hun organische haagmest verwerkt: zeoliet en algen. En ook bevat de haagmest magnesium en ijzer, om je hagen mooier en groener te maken.

  • ECOstyle

Een andere mest voor je haag is die van ECOstyle: Hagen-AZ. Ook deze natuurlijke meststof maakt het bodemleven beter. ECOstyle heeft extra bacteriën toegevoegd. Hiermee zorgt deze haagmest voor sterke wortels. Een verpakking van 1,6 kg is goed voor dertig meter haag.

  • DCM

Voor een gezonde groei van je haag zorgt de mest van DCM. Deze organische haagmest bevat extra magnesium en is geschikt voor verschillende planten. Je gebruikt hem voor coniferen, dus bijvoorbeeld als taxus bemesting, maar ook voor naaldbomen en sparren.

Je hagen bemesten… en snoeien

Naast bemesten, moet je je hagen snoeien. Op deze manier vertakken ze goed en houd je ze in toom. Ook stimuleer je zo de groei en houd je het hele jaar door een groene haag. Wanneer pak je die heggenschaar erbij om de coniferen en hagen in je tuin te snoeien? Lees ons advies over knippen en snoeien.