Rozenmest

Als er één bloem in je tuin is die je op z’n best wilt laten bloeien, dan is dat wel de roos. Met zijn vorm, kleur en geur steelt die toch een beetje de show! Maar een roos kan best een beetje hulp gebruiken bij zijn bloei. Met meststof voor rozen geef je dat. Bij Welkoop kun je organische rozenmest kopen in de vorm van korrels. Deze meststof voor rozen maakt de bodem rijk – en ook de bloei van je rozen.

Bekijk ook: Siertuinmest | DCM mest | ECOstyle mest

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat maakt rozenmest anders?

Welkoop heeft veel meststoffen. Maar wist je dat de ene soort meststof de andere niet is? De samenstelling en verhouding verandert per meststof. Mest voor rozen is een siertuinmest, en echt ontwikkeld voor rozen. De mest maakt de voedingsbodem rijker en geef je rozenstruik de stoffen die nodig zijn bij hun uitbundige bloei.

  • Intense kleuren
  • Volle bloei
  • Betere weerstand

Bemesting voor rozen

Welke meststof voor rozen kies je? Bij Welkoop vind je van ECOstyle, Pokon en DCM rozenmest. Ze zijn allemaal organisch, dus de grondstoffen komen volledig van plantaardige of dierlijke oorsprong.

  • ECOstyle rozenmest

De naam ECOstyle zegt het al: dit is 100% natuurlijke rozenmest. Het is geschikt voor alle soorten rozen. Deze meststof is verrijkt met bacteriën en schimmels die voor een goede voedingsbodem zorgen. Met 800 gram beschik je over tot vier maanden voeding. Een nog beter resultaat? Een tip van ECOstyle is om één keer per jaar hun AZ-Kalk bij de rozen te strooien.

  • DCM rozenmest

Grote bloemen en intense kleuren. Dat is waar DCM rozenmest voor zorgt. Deze meststof is verrijkt met extra magnesium wat ook nog eens zorgt voor diepgroene bladeren. Handig: deze meststof gebruik je voor rozen én de andere bloemen en planten in je siertuin.

  • Pokon Rozen mest

Ook Pokon heeft voor rozen meststof. Hun rozenmest is verrijkt met in de natuur voorkomende mineralen: zeoliet en algen. De voeding laat je rozen uitbundig bloeien en maakt dat ze meer weerstand krijgen. Door extra magnesium en ijzer in deze meststof krijgen je rozen een intensere bloemkleur.

Hoe gaat rozen mesten in z’n werk?

Eerst meet je de juiste hoeveelheid mest af: rozenmest bestaat uit (mini)korrels. Op de verpakking lees je hoeveel gram je nodig hebt voor hoeveel vierkante meter. Hierna verdeel je de korrels gelijkmatig rond de plant. Met je handen of een klein harkje werk je de korrels door de bovenste laag van de grond. Een beetje water uit de gieter erbij. En klaar!

De rozen mesten doe je – afhankelijk van het soort rozenmest – twee keer per jaar. Lees ons advies over rozen om te ontdekken wanneer dit precies is.

Tip! Hoewel rozen er oogstrelend uitzien, kunnen hun stelen heel gemeen zijn door de doorns. Ga je je rozen snoeien? Bescherm je handen dan met een paar fijne tuinhandschoenen. En heb je last van luizen op die prachtige rozenblaadjes? Met LuisVrij Rozen ga je ze snel en effectief tegen.