Fruitplanten

Aardbeien, meloenen, appels, frambozen… het Nederlandse klimaat is perfect geschikt om fruit te verbouwen. Haal het zomergevoel jouw tuin in met je eigen fruitplantjes. Voor je het weet zit je in de zon met een smoothie van zelf geplukte aardbeien. Wil je snel resultaat? Dan zijn kant-en-klare fruitplantjes iets voor jou. Zet ze in je tuin of op je balkon, en je geniet dit seizoen nog van je zelf verbouwde fruit. Met de fruitplanten van Welkoop pluk je altijd de vruchten van je harde werk.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Fruitplanten kopen? Daarmee heb je in no-time een fruittuin!

Als je ooit fruitplanten hebt gehad, dan weet je het; niks kan tippen aan zelfgeteeld fruit. Een dieprode aardbei, nog warm van de zon? Daar kan geen supermarkt tegenop. Zelf fruit telen betekent écht vers fruit eten. Wil je snel aan de slag? Dan kun je kant-en-klare fruitplantjes kopen. Zo heb je deze zomer een rijke oogst.

Waarom is fruit uit eigen tuin zo leuk?

Als je goed voor je fruitplantjes zorgt, ontdek je regelmatig weer een nieuwe aardbei of kers in je tuin. Je eigen fruit verbouwen is niet alleen leuk en lekker; het is ook duurzaam. Alle fruitplanten van Welkoop zijn 100% biologisch geteeld. Je weet dus zeker dat er geen genetisch gemanipuleerd zaad wordt gebruikt, en ook de potgrond is biologisch.

Welk fruitplantjes zijn geschikt voor mij?

Het ene fruit is het andere niet. Wat voor fruitplantje je kiest hangt af van jouw voorkeuren. Hoeveel ruimte heb je? En hoe groen zijn je vingers?

  • Heb je een tuin met voldoende zon? Dan kweek je zo je eigen fruitsalade. Fleur je patio op met wat pruimenbomen, hang je schutting vol met druiven, of kies voor struiken zoals framboos of braam. Kleine fruitplanten, zoals aardbeienplantjes of meloen, kun je op de grond of in bakken zetten. 
  • Heb je een kleine tuin of balkon? Kies voor fruitplanten in pot. Je kunt deze makkelijk verplaatsen. Sommige kersen, appels en pruimen hebben het in een pot prima naar hun zin. Aardbeien hang je aan je schutting of balkonhek, of aan een muur of overkapping in een hangpot. Ook groter fruit zoals meloen voelt zich in een pot of bak goed thuis.
  • Woon je op een hoge verdieping? Dan kunnen je fruitplanten last krijgen van de wind. Kleine en makkelijke fruitplantjes zoals aardbeien kun je in een kweekbak zetten zodat ze niet kapot waaien. 

Hoe verzorg ik mijn fruitplanten?

Fruit heeft veel zon nodig om te groeien en te rijpen. Zorg er dus voor dat je plantjes lekker in het zonnetje staan. Fruitplanten hebben veel water nodig. Het liefst krijgen je fruitplantjes ‘s avonds water. Dan verdampt het water niet direct en kan je plant het beter opnemen. 

Meer eetbaars in je tuin?

Heb je een flinke oogst? Lees dan onze tips over hoe je je fruit het beste kunt bewaren. Smaakt dit naar meer? Dat begrijpen we; als je eenmaal begonnen bent met tuinieren is het lastig om te stoppen. Vul je tuintje aan met verschillende groente en kruiden. Wil je weten hoe je optimaal met tuinieren begint? Bij Welkoop helpen we je graag op weg.