Hamer

Soms heb je wat brute kracht nodig in de tuin. Of je nu een paaltje de grond in moet krijgen, of de stoeptegels vlak moet slaan. Daar gebruik je natuurlijk een hamer voor. Bij Welkoop hebben we voor de harde werkers altijd wel de geschikte hamer in huis. Wat dacht je van een houten hamer of sleg met een lange steel? Daarmee sla je eenvoudig elk paaltje stevig in de grond. Ook voor de voorhamer en de slaghamer ben je bij ons aan het goede adres. Bij Welkoop sla je hoe dan ook je slag met een stevige hamer.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hamer kopen

We hebben bij Welkoop verschillende soorten hamers. Er zijn tenslotte ook veel verschillende soorten klussen in en om het huis. We zetten graag de verschillende hamers op een rijtje, om jou te helpen kiezen.

 • Rubber hamer
  Je tuin ophogen, een pad aanleggen of gewoon zorgen dat een tegel weer recht ligt. Het liefst doe je dat zónder de tegels stuk te slaan. Met alleen ophoogzand en een vlakke bodem ben je er nog niet. Je moet de tegels namelijk vlak slaan. Dat doe je met behulp van een rubber hamer. De kop van de hamer is gemaakt van stevig rubber. Die verspreidt de druk tijdens het slaan, en zorgt daarmee voor een stevige klap op de tegels. Door de tegels goed in de grond te slaan, weet je zeker dat ze ook echt waterpas blijven liggen. Een kleine tip; hou deze hamer altijd aan het eind van de steel beet. Dan doet het gewicht van de rubberen kop het werk voor je.

 • Houten hamer
  De houten hamer wordt ook wel de sleg genoemd. Als je met lange zwaaien paaltjes in de grond wil slaan, dan heb je deze hamer zeker nodig. De lange steel en zware houten kop zorgen dat elke paal, omheining of hek goed rechtop blijft staan. Bij Welkoop hebben we een sleg met een kopmaat van 33 cm, maar ook een van 28 cm. Als je wat preciezer te werk wil gaan, dan raden we de sleg van 28 cm aan. Bijvoorbeeld voor kleine slagpaaltjes in je moestuin. Als je wat meer kracht nodig hebt, dan is die van 33 cm beter. Bijvoorbeeld voor steunpalen in je tuinhek.

 • Kunststof hamer
  We hebben ook een sleg die gemaakt is van gerecycled kunststof. Als je een wat harder materiaal zoekt dan de houten hamer, dan is de kunststof hamer een prima alternatief. Handig voor metalen paaltjes. Minder kans op splinters. Deze kunststof sleg heeft een lange steel van wel 110 cm, waarmee je makkelijk paaltjes in de grond slaat, of een kastje uit je keuken.

 • De voorhamer
  Soms moet je gewoon iets slopen of stuk slaan. Een heerlijk gevoel natuurlijk, maar wel fijn om dat met het juiste gereedschap te doen. Daarvoor gebruik je de voorhamer. De kop weegt maar liefst 4 kilo. De steel is 90 cm lang. De houten steel is gelakt en oersterk. Met deze voorhamer maak jij in korte tijd elke gipsplaat of tussenwandje een kopje kleiner.

Werken in de tuin
Met de juiste hamer maak of sloop jij alles met speels gemak. Van grote voorhamer tot kleine vuisthamer. Je tuin aanleggen doe je natuurlijk niet alleen met een hamer. Bij Welkoop hebben we nog veel meer voor het aanleggen en inrichten van je tuin. Wat dacht je van de bestrating die je met de rubber hamer onder handen gaat nemen? Of het draad en gaas dat je tussen de paaltjes in je tuin kunt spannen. Neem anders ook eens een kijkje op onze pagina over werken in de tuin.