Stekers

Onkruid in je tuin ben je liever kwijt dan rijk. Helemaal het onkruid dat zich makkelijk vermeerdert – en dus koppig terug blijft komen. Dit is waar een onkruidsteker van pas komt. Onkruidstekers zijn lang en smal, je steekt er onkruid gericht mee uit de grond – inclusief de wortel. Deze methode van wieden is vooral welkom bij hardnekkig onkruid. Bij Welkoop kun je een onkruidsteker kopen van merken zoals WOLF-Garten en Sneeboer. Je gebruikt ze onder meer om onkruid te verwijderen uit het gazon, de borders of moestuin.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Verschillende soorten stekers

Heb je onkruid in de tuin dat alsmaar de kop opsteekt? Een onkruidsteker helpt je het onkruid met wortel en al te verwijderen. Dit tuingereedschap is vrij lang en smal, en het uiteinde is scherp. Zo kun je dus gericht in de grond de wortel weg steken – zonder de grond eromheen helemaal los te maken. Dit is ook waarom een onkruidsteker in het gras zo handig is om te gebruiken.

Sommige onkruidstekers zijn speciaal bedoeld voor onkruid met een penwortel: dat zijn hoofdwortels die recht naar beneden groeien. Onkruid met een penwortel is bijvoorbeeld de paardenbloem, akkerdistel, zuring en melkdistel. Het is belangrijk om dit onkruid zo compleet mogelijk te verwijderen. Want één stukje wortel dat achterblijft, kan snel weer uitlopen.

Tip! Soms heeft een onkruidwortel zich zó vast of diep geworteld, dat je hem lastig uitsteekt. Steek dan in de grond rondom het onkruid, om zo alsnog de wortel los te wrikken. Heb je vaak te maken met hardnekkige penwortels? Dan kan een speciale penwortelspade ook handig zijn.

Onkruidsteker kopen bij Welkoop

Bij Welkoop vind je onkruidstekers van verschillende merken. Zo kun je een onkruidsteker kopen van onder meer WOLF-Garten en Sneeboer. De onkruidstekers van Sneeboer behoren tot hun wied-collectie en hebben een handvat van essenhout en uiteinde van staal dat met de hand is gesmeed. De onkruidstekers van WOLF-Garten hebben een soft-grip handvat, waardoor het gereedschap comfortabel in de hand ligt.

Wil je meer kracht kunnen zetten bij het onkruid uitsteken? Of niet steeds hoeven bukken? Dan is een WOLF-Garten onkruidsteker met steel een slimme optie. De steker klik je aan een steel die deel uitmaakt van hun Multi-star® systeemgereedschap.

Onkruid verwijderen uit je tuin

Naast onkruid met diepe wortels, is er nog meer onkruid dat je tuin kan overwoekeren. Denk aan onkruid in de voegen van je bestrating of groene aanslag op je terrastegels. Bij Welkoop hebben we alle onkruidbestrijding om dit tegen te gaan. Zoals voegenborstels, onkruidbranders en bestrijdingsmiddelen om onkruid te bespuiten. En ook hebben we alle benodigdheden om je gazon netjes te houden. Naast een onkruidsteker voor je gazon, helpt een onkruidbestrijder het onkruid en mos te verwijderen. En om het gazon langs paden een strak aanzicht te geven, is de graskantensteker handig gereedschap; met een grasafsteker steek je de randen af en maak je de gazonranden goed recht.