Veiligheidslaarzen

Bij werk in de agrarische sector, logistiek of de bouw is een paar stevige laarzen een vereiste. De veiligheidslaarzen die je bij Welkoop kunt kopen zijn dan precies wat je nodig hebt: robuust – zonder in te leveren op comfort. Veiligheidslaarzen beschermen je voeten niet alleen tegen weer en wind, maar ook tegen andere gevaren. Zo zijn deze laarzen tot zestig minuten waterdicht en beschikken ze over een stalen neus of antistatische zool. Bij Welkoop hebben we van de merken Gevavi, Sixton Peak, Grisport en Dunlop veiligheidslaarzen met veiligheidsnormering S3, S4 of S5.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Bescherming voor je voeten

Als je werkt met vee, zware machines, chemicaliën of vloeistoffen (zuren, oliën, vetten, bloed, bestrijdingsmiddelen) of scherpe uitsteeksels (spijkers), dan zijn veiligheidslaarzen een vereiste. Anders dan rubberen werklaarzen, zijn de meeste veiligheidslaarzen gemaakt van hoogwaardig leder. Hierdoor zijn ze duurzaam en krijg je minder last van transpiratie. Zo houd je warme en droge voeten.

Veiligheidslaarzen beschikken over veel specificaties. Welke precies, dat zie je op de productpagina van een laars onder het tabje ‘specificaties’. Zo beschikken de laarzen bijvoorbeeld over:

  • Waterbestendigheid

  • Slijtvaste loopzool

  • Slijtvaste overneus

  • Antistatische zool

  • Schokabsorberende hiel

  • Veiligheidsneus

  • Stalen tussenzool

  • Warme wollen voering

Veiligheidsnorm

Voor schoenen zijn er vijf veiligheidsnormeringen: van S1 tot en met S5. Hierbij staat de S voor safety en biedt S5 de meeste bescherming. Welke norm voor jou geschikt is, hangt helemaal af van je beroep en de eisen die aan je kleding worden gesteld. Tot en met norm S3 is het schoeisel voorzien van een veiligheidsneus en veiligheidszool. Bij S4 en S5 zijn de eisen nog hoger en daarmee ook het schoeisel: binnen S4 en S5 bestaat de keuze alleen uit laarzen. 

Meer over de veiligheidsnormering van laarzen lees je op onze adviespagina over werklaarzen.

Veiligheidslaarzen gevoerd voor warme, droge voeten

Naast dat veiligheidslaarzen je voeten beschermen, moeten ze je voeten ook lange tijd warm en droog houden. Daarom zijn de laarzen meestal extra waterbestendig gemaakt met een membraan, een tussenlaag van bijvoorbeeld Gore-Tex®. Dit maakt dat water nog beter buiten blijft, zonder dat de ademende eigenschappen van een lederen laars verloren gaan. Ook zijn sommige veiligheidslaarzen gevoerd met wol, waardoor je tijdens natte, gure weersomstandigheden nog beter warme voeten houdt. Het merk Gevavi heeft zelfs laarzen met, naast een warme voering van kunstwol, een dubbele PU-zool die zorgt voor een isolatielaag tussen de voet en de ondergrond.

Tip! Voor nog meer comfort tijdens je werkdag, zijn er de Mysole Work inlegzolen met lage, medium en hoge ondersteuning. De inlegzolen zorgen voor ondersteuning, demping en werken warmte regulerend. Ideaal als je snel te kampen hebt met vermoeide, branderige of transpirerende voeten! Ook zijn zulke inlegzolen ideaal voor dames met smalle voeten; bij Welkoop hebben we veiligheidslaarzen voor heren, maar ook hebben we unisex exemplaren. Mochten die alsnog wat breed vallen, dan zorgt een inlegzool voor een betere pasvorm.

Veiligheidslaarzen bij Welkoop

Alle veiligheidslaarzen kun je bij Welkoop online bestellen, sommige zijn alleen af te halen in onze winkels. Voordeel is dat je de laarzen dan meteen kunt passen. Overweeg je om, in plaats van hoge laarzen, een paar lage werkschoenen te nemen? Kijk dan eens naar onze werkschoenen met veiligheidsnormering S3.