Vijlen & Raspen

Een vijl of rasp is gereedschap dat tot de basisuitrusting behoort van iedere doe-het-zelver en vakman. Met een houtrasp kun je hout of zachte materialen bewerken. Een metaalvijl gebruik je om scherpe randjes weg te vijlen van metaal of kunststof, of voor het polijsten van een oppervlak. Bij Welkoop vind je vijlen en raspen in verschillende soorten. Zo hebben we de platte vijl, ronde vijl en halfronde vijl.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Vijlen en raspen van kwb Germany

De vijlen en rapsen van Welkoop zijn van het Duitse merk kwb Germany. Bijna al het handgereedschap dat je bij Welkoop kunt kopen, is van dit merk! En dat is niet zonder reden, want dit gereedschap is van hoge kwaliteit en geschikt voor alle doe-het-zelvers. De vijlen en raspen van kwb Germany hebben een twee componentengreep. Het zorgt voor een optimale krachtoverdracht en meer grip tijdens het werken.

Welke rasp of vijl kopen?

Vijlen en raspen zijn er in verschillende vormen. Zo heb je de platte vijl, ronde vijl en halfronde vijl. Onderling kunnen ze weer verschillen in de structuur: sommige hebben een fijne structuur, andere een grovere. Ook kunnen vijlen en raspen verschillen in de bladlengtes, waarvan twintig centimeter het meest voorkomende formaat is.

Welk vijlgereedschap je precies nodig hebt voor jouw klus, hangt af van wat je er precies mee gaat doen. Hieronder lichten we de verschillende vijlen en raspen uit en beschrijven we klussen die je ermee kunt uitvoeren. 

 • Halfronde rasp 
  Hout bewerken of hout vijlen doe je met een houtrasp (of houtvijl). De grovere structuur van de houtrasp en de halfronde vorm, maken het tot een ideaal gereedschap om houten oppervlakken, radiussen en halfronde profielen mee te bewerken. Naast voor hout, kun je deze rasp ook gebruiken voor klussen met kunststof, plaatmateriaal of andere zachte materialen.
 • Halfronde vijl 
  De halfronde vijl van kwb Germany met een lengte van twintig centimeter is ideaal om te scherpen en ontbramen. Door de ronde vorm vijl je er ook rondingen en halfronde profielen mee.
 • Platte vijl 
  De vlakke vijl van vier centimeter breed en twintig centimeter lang is geschikt voor metaalbewerking. Je kunt er bijvoorbeeld oppervlakken mee gladmaken.
 • Ronde vijl 
  Om gaten en uitsparingen te bewerken en de binnenkant van openingen te vijlen, is er de ronde vijl van kwb Germany.

Handgereedschap bij Welkoop

Naast vijlen en raspen voor hout- en metaalbewerking, koop je bij Welkoop nog meer handgereedschap. Zo vind je in onze winkel ook zagen, tangen & klemmen, beitels & ponsen en hamers & mokers.