Moeren & ringen

Of je nu een houten tuinbankje, picknicktafel, konijnenhok of iets anders in elkaar gaat zetten – je moet dingen verbinden met bouten, ringen en moeren. Bij Welkoop vind je dan precies de moeren of ringen die je nodig hebt. We hebben deze ijzerwaren in allerlei soorten, afmetingen en diameters – van borgmoer tot vleugelmoer en van sluitring tot zeilring. Bestel jouw moertjes en ringetjes bij Welkoop en haal ze, wanneer het jou uitkomt, af bij een Welkoop-winkel in de buurt.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Soorten moeren en ringen

Bij Welkoop hebben we de juiste ijzerwaren voor jouw klus. Moeren en ringen hebben we in verschillende soorten, verpakt in een doosje met verschillende aantallen. Zo hebben we verzinkte en roestvrijstalen moeren en allerlei soorten sluitringen. De ringen plaats je onder de schroef, bout of moer. Ze zorgen voor een goede verbinding en beschermen de te bevestigen voorwerpen. Zo heeft de carrosseriering een nog bredere diameter voor een nog betere drukverdeling op het materiaal.

Deze moeren en ringen kun je bij Welkoop kopen:

  • Moeren: ‘gewone’ moer, borgmoer, vleugelmoer, dopmoerverlengmoer

  • Ringen: sluitringveerring, carrosseriering, zeilringen

Welke moer voor welke klus?

Welke moer je nodig hebt, hangt helemaal af van het doel. Moet de moer vooral stevig vastzitten? Dan is een ‘gewone’ moer de juiste keuze. Mag de moer niet lostrillen? Kies dan voor een borgmoer met een kunststof ringetje binnenin. Is een nette, veilige afwerking belangrijk? Dan is de dopmoer met een gesloten bovenkant heel geschikt. Is het van belang dat je de moer in de toekomst makkelijk met de hand los en vast kunt draaien? Dan is een vleugelmoer ideaal: dankzij de ‘vleugels’ draai je deze moertjes eenvoudig aan met je vingers – ook handig als je geen gereedschap bij de hand hebt!

Voor een nette afwerking zijn er moerdoppen. Een moerdop is gemaakt van kunststof en sluit een moer af. Dit staat bijvoorbeeld netjes op tuinbeslag, zoals dat van een tuinhek.

Gereedschap bij Welkoop

 Voor elk klusproject in de tuin vind je bij Welkoop een passende moer. Natuurlijk koop je bij Welkoop ook de bijbehorende bouten en steekringsleutels om alles stevig aan te draaien. En we hebben nog meer ijzerwaren voor in de gereedschapskist, zoals schroeven, schroefhaken & ogen en pluggen. Weet je niet goed welke moeren je nodig hebt? We helpen je graag in een Welkoop-winkel bij jou in de buurt!

En of het nu je werk of hobby is: klussen doe je natuurlijk in de juiste kleding. Bij Welkoop vind je daarom, naast de juiste bevestigingsmaterialen, de juiste werkkleding voor jouw klus. Denk aan stevige werkschoenen met veiligheidsneus of beschermende werkhandschoenen.