Schroefhaken & ogen

Ga je iets ophangen aan de muur of het plafond? Een schilderij of lamp? Of wil je een schommel bevestigen of draden spannen? Het kan met schroefhaken en schroefogen. Je schroeft ze vast en hebt hierna een haak of oog waar je iets aan kunt bevestigen. Bij Welkoop hebben we deze haken en ogen in verschillende soorten. Zo hebben we, naast het schroefoog en de wandhaak, de schommelhaak, waslijnhaak, schilderijhanger, betonhaak en schroefduim.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Schroeven met haken en ogen

Bij Welkoop koop je schroeven met haken en ogen in verschillende soorten en maten. Ze zitten verpakt in doosjes met meerdere stuks. Hieronder lichten we er een aantal soorten uit en beschrijven we waarvoor je de haak kunt gebruiken.

 • Schroefhaak
  De schroefhaak is de meest gangbare haak van allemaal: een haak met schroefdraad en open oog. Je kunt er bijvoorbeeld een lamp aan het plafond mee ophangen. Zoek je schroefhaken met een grotere diameter? Kijk dan eens naar de waslijnhaak.
 • Schroefoog
  In tegenstelling tot de schroefhaak, heeft het schroefoog geen haak aan het uiteinde – maar een rond oog. Handig om iets met een haakje aan op te hangen of draden doorheen te spannen. Bijvoorbeeld voor afrastering of drooglijnen.
 • Betonhaak
  Deze haak bevestig je in een betonnen muur. Dat gaat heel eenvoudig: de stalen nageltjes kun je rechtstreeks met een hamer voorzichtig in het beton slaan. Je kunt er foto’s of schilderijtjes aan hangen.
 • Plafondhaak
  De naam zegt het al – deze haak is in het bijzonder bedoeld om aan het plafond te bevestigen. De haken zijn stevig en extra lang: 80 of 100 mm. Handig voor het ophangen van een lamp.
 • Schroefduim
  De schroefduim is misschien wel de makkelijkste schroefhaak: je kunt hem direct in het hout draaien. Deze schroef wordt ook wel een muurhaakje genoemd en is ideaal voor het ophangen van schilderijen, ingelijste foto’s of klokken.
 • Schommelhaak
  Eindeloos schommelen of met een touwladder naar de boomhut klimmen – je kinderen vermaken zich opperbest met speeltoestellen in eigen tuin. Met de schommelhaken van Swing King of Deltafix bevestig je de ketting of het touw op een veilige manier. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen: voor bevestiging om een ronde of vierkante paal, of als haak met schroefdraad en oog.
 • Schilderijhanger
  Een schilderij makkelijk ophangen, doe je met de schilderijhanger. Je bevestigt deze hangertjes met kleine nagels aan de achterkant van een houten lijst.

Klussen met Welkoop

Naast alles voor dier en tuin, koop je bij Welkoop dat wat je nodig hebt voor jouw klus. Naast een grote keuze aan wandhaken, vind je in onze winkel handgereedschap en nog meer ijzerwaren (zoals pluggen, schroeven, bouten en moeren). Je bestelt deze ijzerwaren online en kunt ze vervolgens afhalen in een Welkoop-winkel bij jou in de buurt!