Wat is het beste hondenvoer?

Natuurlijk wil jij het beste voor je hond. Goed hondenvoer draagt bij aan een gezonde groei en ontwikkeling. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van hondenvoer? En welke soorten zijn er? Dat lees je in dit artikel.

Bekijk: Droogvoer | Natvoer | Vers vlees | Dieetvoer | Hondensnacks | Ontdek ons eigen merk

Wat is goed hondenvoer? 

Goed hondenvoer heeft een gebalanceerde mix aan ingrediënten. De juiste ingrediënten in de juiste hoeveelheden dus. Zo krijgt je hond dagelijks goede voeding om gezond en sterk te blijven. 

Het liefst geef je zo natuurlijk mogelijk voedsel. Dus geen conserveringsmiddelen of kunstmatige toevoegingen. 

Goed hondenvoer bevat in ieder geval: 

  • Eiwitten. Eiwitten zorgen voor sterke spieren, organen, weefsel en haar. En het is een belangrijke bron van energie. Hoogwaardige eiwitten vind je vooral in vlees en vis. Goed hondenvoer bestaat voor minimaal 25% uit vlees of vis.
     
  • Vetten. Vet is ook een belangrijke bron van energie. En het geeft je hond een mooie glanzende vacht. Ook geeft vet smaak aan het eten.

  • Koolhydraten. Koolhydraten bevatten vezels die zorgen dat de darmen goed werken. 

  • Vitaminen en mineralen. Denk aan vitamine A voor de ogen, vitamine D voor de zenuwen en calcium voor sterke botten en het gebit.

  • Water. Water zorgt voor een goede spijsvertering, het afvoeren van afvalstoffen en een constante lichaamstemperatuur.

Iedere hond is uniek. Wat je hond precies nodig heeft? Dat hangt af van verschillende factoren. Denk aan ras, leeftijd, grootte, gewicht en energieverbruik. Het belangrijkste is dat je voer van goede kwaliteit kiest dat je hond lekker vindt.


Ontdek ons eigen merk hondenvoeding.

Zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, met natuurlijke ingrediënten en ondersteunt de conditie van je hond.

Bekijk aanbod


Welke soorten hondenvoer?

Hondenvoer heb je in alle soorten en maten. Waar kan je allemaal uit kiezen? En waar moet je op letten? Hieronder helpen wij je op weg. 

Droogvoer

Wie droogvoer zegt, zegt hondenbrokken. Maar de ene brok is de andere niet! Zo heb je bijvoorbeeld geperste brokken en krokante brokken. Geperste brokken zijn wat zachter en vallen uit elkaar in de maag. En krokante brokken zijn harder en makkelijker verteerbaar. Heeft je hond een moeilijke spijsvertering? Dan zijn krokante brokken dus beter. 

Droogvoer is vaak goedkoper dan natvoer. Ook is het langer houdbaar. In onze winkel en webshop kies je uit het beste droogvoer voor jouw hond. Je hebt de keuze uit de populairste merken. Benieuwd naar ons aanbod? 

Bekijk droogvoer

Natvoer

De naam zegt het al: natvoer bestaat voornamelijk uit water. Verpakt in bijvoorbeeld blikjes, kuipjes of zakjes. Natvoer is makkelijker te eten dan droogvoer - honden hoeven minder te kauwen. Ideaal als jouw maatje gebitsproblemen heeft. 

Drinkt je hond weinig? Door natvoer krijgt hij toch wat vocht binnen. Verder heeft dit voer een sterkere geur en smaak. Je hond vindt het heerlijk! In onze winkel en webshop vind je natvoer van alle populaire merken. Bekijk hieronder ons aanbod: 

Bekijk natvoer

Vers vlees

Wil je jouw hond eens wat anders geven? Dan kan je ook kiezen voor vers vlees. Dit kan op twee manieren. Met BARF (Bones And Raw Food) stel je zelf het dieet voor je viervoeter samen. Je kan het ook makkelijk maken met KVV, ofwel kant en klaar vers vlees. Dit is voorverpakt gemalen vlees. 

In onze winkel vind je KVV van populaire merken. Maar ook van Welkoop, ons eigen merk. Dat is kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Benieuwd naar ons aanbod? 

Bekijk vers vlees
Veterinair voer

Heeft je hond een aandoening? Veterinair hondenvoer komt van pas bij verschillende soorten problemen. Denk aan overgewicht, diabetes, gewrichtsproblemen of huidproblemen. 

Bij Welkoop vind je allerlei soorten dieetvoer geschikt voor de meest voorkomende aandoeningen. Belangrijk: veterinaire voeding geef je altijd in overleg met je dierenarts. Stap dus nooit zomaar over op dit type voer. 

Bekijk veterinair voer

Snacks

Natuurlijk wil je jouw maatje ook eens verwennen. Bijvoorbeeld met een lekkere kauwstaaf, bot of hondenkoekje. Sommige snacks zijn goed voor het gebit. En trainingssnacks zijn weer ideaal om te geven als beloning.

Bekijk snacksSnack gezond! Een lekkere snack op zijn tijd kan helemaal geen kwaad. Maar zorg wel voor een goede balans. Lees hier meer over gezonde snacks voor je hond. 


Voor welke levensfase? 

Geef je hond de voeding die past bij zijn levensfase. Een pup heeft weer andere voeding nodig dan een volwassen hond. Waar moet je dan aan denken?

Puppy

Tot 1 jaar

Puppyvoer bevat extra veel eiwitten en belangrijke voedingsstoffen voor het skelet, de spieren, het gebit en de vacht. 

Bekijk puppyvoer

Volwassen honden

1 tot 7 jaar

Welk voer je nodig hebt? Dat is per hond verschillend. Houd bij de keuze van het voer rekening met zijn conditie, zijn ras en hoe actief hij is. 

Bekijk hondenvoer

Senior hond

Vanaf 7 jaar

Wordt je hond een dagje ouder? Seniorvoeding bevat extra ingrediënten voor bijvoorbeeld het ondersteunen van zijn imuunsysteem en gewrichten. 

Bekijk seniorvoer


Wat zijn de beste hondenvoer merken?

Goede kwaliteit hondenvoer is een investering in de gezondheid van je hond. In onze winkels vind je verschillende merken hondenvoer aan die aan de strengste kwaliteitseisen voldoen. Denk aan merken zoals Eukanuba, Edgard & Cooper en Prins. Ga af op de persoonlijke voorkeur van je hond en kies vervolgens goed hondenvoer dat past binnen je budget. 

En heb je ook al eens aan ons huismerk Welkoop gedacht? Zonder geur-, kleur- en smaakstoffen en voor iedere hond. Ontdek ons eigen merk in onze winkel of webshop. 


Kom gerust langs voor advies

Twijfel je over welk voer je jouw hond het beste kunt geven? Kom naar één van onze winkels en krijg persoonlijk voedingsadvies van onze dierspecialisten. Zij kunnen je alles vertellen over de verschillende soorten hondenvoer en helpen bij het uitzoeken van passend voer voor jouw viervoeter.

Vind winkel in de buurt