Hoe vervoer je jouw puppy in de auto?

Het is altijd handig als je puppy mee in de auto kan. Voor een mooie wandeling in het bos. Of even lekker uitwaaien aan het strand. Begin je al met autorijden als je hond een jonge pup is? Dan kan je later zonder problemen je viervoeter meenemen op reis. In dit artikel lees je hoe je jouw pup veilig vervoert in de auto. 

 
    In dit artikel: 

Laat je pup wennen aan reizen met de auto

Waarschijnlijk is het ophalen van je puppy bij de fokker de allereerste autorit van jouw doerak. Daarna is het belangrijk dat je hij blijft wennen aan het rijden in een auto. Bouw dit rustig op en maak van de autorit een positieve ervaring. 

Ga eerst een stukje lopen en laat hem zijn plasje doen. Dan raakt hij al wat energie kwijt en is de kans groter dat hij rustig blijft. Oefen dan eens door je pup in de auto te laten zitten zonder te rijden.

Laat hem rustig snuffelen in de auto. Gaat hij liggen? Dan mag je dat belonen met een snoepje of trainingssnack. Als dit goed gaat, kan je een klein blokje omrijden. Blijft hij rustig? Beloon hem dan weer met een trainingssnack en spreek je rakker enthousiast toe. 

Het is goed als je puppy autorijden gaat associëren met iets leuks. Is hij al wat ouder en kan hij verder lopen, rij dan bijvoorbeeld eens naar het dichtstbijzijnde bos. Woon je aan de kust? Dan kan je ook eens heerlijk uitwaaien aan het strand met je vrolijke viervoeter. Als je een klein stukje gaat wandelen, kan je ook een leuk puppyspeeltje meenemen. Op die manier leert hij dat de auto niet altijd gelijkstaat aan een rit naar de gevreesde dierenarts. 


Veilig je puppy vervoeren in de auto 

Wil je jouw puppy in de auto vervoeren? Zorg dan voor een veilige plek voor je maatje. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om hem op de achterbank te vervoeren. Welke plek je kiest hangt af van meerdere factoren. Denk aan de grootte van je auto of de samenstelling van je gezin.

Met een autodeken houd je de achterbank van je auto schoon. Er bestaan ook autogordels voor je hond. Dat is een soort tuigje die je kan vastmaken aan de autogordel. Een puppy is veel beweeglijker dan een hond, dus wellicht is een hondengordel niet de handigste optie. 

Heb je genoeg ruimte in je achterbak? Dan kan je daar ook een reisbench plaatsen. Hiermee heeft hij toch een veilige plek in je auto. Zet hem bijvoorbeeld op de achterbank of in je kofferbak. 


Alles om je puppy te vervoeren in de auto:
Beeztees - Honden Reisbench - Beige/grijs - 70x52x52 cm - M

Beeztees

Beeztees - Honden Reisbench - Beige/grijs - 70x52x52 cm - M

109.00
Rogz Utility Control - Borsttuig - Zwart - Small - 23-37 cm

Rogz

Rogz Utility Control - Borsttuig - Zwart - Small - 23-37 cm

24.50
Beeztees Draagbare - Drinkfles - Blauw - Zeegroen - 500 ml

Beeztees

Beeztees Draagbare - Drinkfles - Blauw - Zeegroen - 500 ml

3.95
Happy-House Teddy Benchdeken - Hondendeken - Grijs - 92 x 59 cm - Groot

Happy-House

Happy-House Teddy Benchdeken - Hondendeken - Grijs - 92 x 59 cm - Groot

27.95



Puppy’s en wagenziekte: wat te doen?

Sommige puppy’s kunnen wagenziek worden. Heeft jouw pup ook moeite met autoritten? Dan zijn er een paar dingen die je kan doen om de rit draaglijker te maken voor je maatje: 

  • Geen eten vooraf
    Zorg dat hij minimaal 2 uur voor de rit geen eten meer op heeft. Zo voorkom je dat hij erg misselijk wordt.

  • Frisse lucht
    Zorg tijdens de autorit voor voldoende frisse lucht. Bijvoorbeeld door de airco aan te zetten, of het raam op een kiertje te doen.

  • Korte stops
    Knip de autorit op in korte delen. Je kan je pup tussendoor  even zijn pootjes laten strekken. Of een klein stukje lopen om hem een stressplasje te laten doen. Daarna kan je weer verder rijden.

  • Voorzichtig rijden
    Pas je rijstijl aan. Neem bochten en drempels wat voorzichtiger dan je gewend bent. Rem ook wat eerder bij kruispunten en rotondes.

Blijft je puppy last houden van wagenziekte? Dan kan het handig zijn om een afspraak te maken met de dierenarts. Hij of zij kan dan een kalmerend middel voorschrijven om de wagenziekte te verminderen. Ook zijn er allerlei supplementen te krijgen, zoals Adaptil.

Nooit alleen in de auto

Voor jou als hondenbezitter is het misschien logisch. Maar we herhalen het toch graag: laat je pup nooit alleen achter in de auto. 

Ten eerste is dit voor hem een stressvolle ervaring. Je wil voorkomen dat hij angst gaat associëren met autoritjes. Ten tweede kan de temperatuur in de auto flink oplopen - zeker op warme dagen. Zelfs in de schaduw kan de binnentemperatuur in de zomer oplopen tot 50 graden. Dit is gevaarlijk voor je viervoeter, in de auto kan hij zijn warmte namelijk niet kwijt. Lees hier meer over je hond afkoelen in de zomer.

Kom gerust langs voor advies

Hopelijk helpt dit artikel je met het veilig vervoeren van je puppy in je auto. Ben je op zoek naar persoonlijk advies? Kom dan gerust eens langs in één van onze winkels. Onze dierspecialist helpt je graag op weg! 


Gratis welkomstpakket voor je puppy

Nieuwe pup in huis? Wij helpen jou om hem een warm welkom te geven. Vraag nu jouw gratis puppypakket aan. Samen met onze dierspecialist vul je het pakket met de leukste producten. Daarnaast krijg je een jaar lang mails met tips en voordeel - speciaal voor jouw kleine rakker.

Zien we je binnenkort?

Vraag pakket aan