Spelen met je puppy

Puppy’s zijn gek op spelen. Rennen, springen en snuffelen, je kleine rakker kan er geen genoeg van krijgen. Met je puppy spelen is leuk en versterkt ook nog eens jullie band! Maar hoe vaak kan je het beste met hem spelen, en hoe pak je dat aan?

 
    In dit artikel: 

Waarom spelen met je puppy?

Ten eerste omdat je er samen veel plezier aan beleeft! Het is misschien niet meteen nuttig als je hond zich op commando op zijn rug rolt of door de kamer tijgert, maar wel erg leuk. Daarnaast zijn er ook andere belangrijke redenen. Door samen te spelen:

 1. Werk je aan jullie band. 
 2. Kan hij zijn energie kwijt. 
 3. Leer je hem sociaal gedrag en train je hem zonder dat hij het zelf doorheeft.
 4. Voorkom je vervelend gedrag. Ongewenst gedrag zoals kauwen op spullen in huis komt vaak voort uit verveling. Door regelmatig te spelen voorkom je dit soort gedrag.
 5. Houd je hem gezond en fit - eigenlijk hetzelfde effect als sporten bij mensen.
 6. Zet je hem aan het werk en stimuleer je hem zowel lichamelijk als mentaal. 

Wanneer spelen met je puppy?

Maak elke dag wat tijd vrij om met je puppy te spelen. Zorg voor twee of drie korte speelmomenten verdeeld over de dag. Speel niet te lang, ongeveer 10 tot 15 minuten per keer. Bijvoorbeeld een keer in de ochtend en twee keer in de avond. Een pup kan zelf geen grenzen aangeven, dit moet jij doen. Zie je dat hij moe wordt? Bouw het spel dan rustig af en leg het speeltje weg. Zo houd je het leuk.


Heb je een gladde vloer? Leg dan een speelkleed neer. Zo kan hij zich niet bezeren. 

Spelletjes met je puppy

Er is allerlei hondenspeelgoed te krijgen. Denk aan puzzels, knuffels, kauwspeelgoed of trekspelletjes. Probeer verschillende speeltjes uit, en kijk wat jouw puppy leuk vindt om te doen. Wij hebben een ruim assortiment aan leuke speeltjes. Kom gerust eens langs in één van onze winkels of kijk rond in onze webshop. Er zit vast iets tussen voor jouw kleine rakker!

Beeztees - Halter Dental Care - Hondenspeeltje - 2e Halve Prijs

Beeztees

Beeztees - Halter Dental Care - Hondenspeeltje -

10.50
Beeztees Odoro Speelbal - Puppy speelgoed - Groen - 6x6x6 2e Halve Prijs

Beeztees

Beeztees Odoro Speelbal - Puppy speelgoed - Groen - 6x6x6

16.50
Beeztees Aristo - Hondenspeeltje - Bruin 2e Halve Prijs

Beeztees

Beeztees Aristo - Hondenspeeltje - Bruin

7.75
Beeztees Dental bot - Puppy speelgoed - Roze - 10x5x5 2e Halve Prijs

Beeztees

Beeztees Dental bot - Puppy speelgoed - Roze - 10x5x5

7.95Tips voor het spelen

Hoe pak je spelen met je puppy het beste aan? Met onze tips houd je het spelen veilig en leuk voor jezelf en je hondje. Veel plezier!

 1. Zorg voor veilige speeltjes
  Niet elk speeltje is geschikt voor je puppy. Een veilig speeltje heeft geen scherpe randen of punten en is niet gemaakt van giftige stoffen. Let er ook op dat het speelgoed geen losse onderdelen bevat, die je maatje per ongeluk kan inslikken. Blijf er ook altijd bij als hij met zijn speeltjes bezig is.

 2. Spelenderwijs je pup trainen
  Tijdens het spelen kun je hem meteen wat dingen aanleren. Zijn aandacht heb je al te pakken, dus maak hier gebruik van. Met zoekspelletjes leer je je maatje zijn neus te gebruiken. En bij trekspelletjes kun je je hondje leren dat hij stopt als jij hem dit commando geeft.

 3. Juiste formaat speelgoed
  Voor je puppy moet het speelgoed niet te groot zijn. Dat maakt het spelen moeilijk. Maar het moet ook niet te klein zijn. Dan loop je het risico dat het speeltje achter in het bekje van je hondje terecht komt. Hierdoor kan hij stikken in onderdelen of materiaal binnenkrijgen wat voor nare verstoppingen kan zorgen.

 4. Gebruik geen tennisballen
  Je kunt je hondje beter niet met een tennisbal laten spelen. Het materiaal van de bal en het zand dat eraan blijft kleven, werken als schuurpapier op het gebit van je hond. Hierdoor slijten zijn tanden sneller.

 5. Tijd voor een beloning!
  Laat je pup al spelend werken voor wat lekkers. Naast hondenpuzzels zijn er genoeg andere denkspeeltjes waarbij je hond moet werken voor de beloning. Denk aan voerballen waar je een snack in kan doen wat er al spelend uitrolt. Zo wordt het spelen voor hem nog leuker. 

 6. Doe het rustig aan
  Je puppy is nog volop in de groei. Veel rennen, springen en snelle bewegingen zijn niet goed voor zijn lijfje. Rol de bal bijvoorbeeld altijd in de richting waar hij staat. Korte wendingen zijn niet goed, dus die wil je zoveel mogelijk voorkomen. Wees dus voorzichtig als je samen speelt en stop op tijd.

Gratis welkomstpakket voor je puppy

Nieuwe pup in huis? Wij helpen jou om hem een warm welkom te geven. Vraag nu jouw gratis puppypakket aan. Samen met onze dierspecialist vul je het pakket met de leukste producten. Daarnaast krijg je een jaar lang mails met tips en voordeel - speciaal voor jouw kleine rakker.

Zien we je binnenkort?

Vraag pakket aan