Tot wanneer puppyvoer?

Je puppy groeit als kool in het eerste jaar. Goede puppyvoeding is dan belangrijk. Hierna stap je over op volwassen voer. Maar wanneer kan je dat het beste doen? En hoe pak je dat aan? Wij vertellen je er meer over.

 
    In dit artikel:

Hoe lang puppyvoer?

Tot wanneer je puppyvoer geeft heeft alles te maken met hoe lang je hond een puppy is. Je kunt het beste overstappen naar volwassen voer als hij bijna volgroeid is. Dit is wanneer hij 90% van zijn volwassen gewicht heeft bereikt. 

Hoe lang hij nodig heeft om zijn volwassen gewicht te bereiken varieert. Ieder ras is op een ander moment uitgegroeid. Kleinere rassen groeien sneller en zijn ook eerder uitgegroeid dan grotere rassen. Reuzerassen kunnen wel tot 24 maanden doorgroeien.

Het beste moment om over te stappen naar volwassen voer verschilt dus per hond. Hieronder vind je een globaal schema:

Formaat
Leeftijd

Klein (Chihuahua, Yorkshire Terriër)

8-10 maanden

Middelgroot (Cocker Spaniël, Border Collie)

12 maanden

Groot (Labrador Retriever, Duitse Herder)

15-18 maanden

Heel groot (Duitse Dog, Berner Sennen) 

18-24 maanden


Dit zijn algemene richtlijnen. Wil je precies weten wanneer jouw hond volgroeid is? Dan kun je dit het beste navragen bij de dierenarts.


Waarom overstappen?

Puppyvoer bevat verschillende ingrediënten die zijn afgestemd op een gezonde groei en ontwikkeling. Lees hier meer over waarom puppyvoer zo belangrijk is.

Zolang je puppy in de groei is, is het belangrijk dat je hem puppyvoer geeft. Dit is beter voor zijn spijsverteringssysteem.


Heeft hij zijn groeispurt gehad? Dan is het tijd om over te stappen op volwassen voer. Een volwassen hond heeft veel minder energie en calorieën nodig. Blijf je langer puppyvoeding geven, dan heb je grote kans dat je hond te dik wordt. 

Overstappen op volwassen voer

Neem 7 dagen de tijd voor de overstap. Meng telkens een beetje minder oude voeding met iets meer nieuwe voeding tot je geheel bent overgeschakeld. Dit is beter voor de maag en darmen van je kleine vriend.


Ben je op zoek naar passend voer voor je volwassen hond?
Dit artikel kan je helpen bij het maken van een goede keuze.

Persoonlijk advies in onze winkels

Twijfel je over wanneer je kunt overstappen op volwassen voer? Of wil je advies over welk hondenvoer je het beste kunt geven? Onze dierspecialisten kunnen je gericht advies geven. Kom dus gewoon eventjes langs in één van onze winkels


Gratis welkomstpakket voor je puppy

Nieuwe pup in huis? Wij helpen jou om hem een warm welkom te geven. Vraag nu jouw gratis puppypakket aan. Samen met onze dierspecialist vul je het pakket met de leukste producten. Daarnaast krijg je een jaar lang mails met tips en voordeel - speciaal voor jouw kleine rakker.

Zien we je binnenkort?

Vraag pakket aan