Trampoline ingraven: zo doe je dat

Ga je een trampoline ingraven in de tuin? Het is even een werk, maar één ding is zeker: je springt daarna een gat in de lucht. Het ingraven van de trampoline is veiliger voor kinderen. En het ziet er mooier uit: de trampoline wordt echt één met je tuin. In dit artikel lees je hoe je de trampoline kunt ingraven en waar je op moet letten.

Snel naar: Inground trampolines | Groundlevel trampolines


Waarom een trampoline ingraven?

Sta je op het punt een  trampoline aan te schaffen? Dan heb je twee opties: een trampoline op poten of een ingegraven trampoline. Ingraven kost meer tijd, maar heeft voordelen.

Voordelen van een ingegraven trampoline

Kinderen kunnen eenvoudig op een ingegraven trampoline stappen. Bij gebruik door kinderen van 14 jaar of ouder of bij een groundlevel trampoline met valtegels kun je ervoor kiezen om geen veiligheidsnet te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de trampoline mooi opgaat in je tuin. Vooral in een kleine tuin is dat een groot pluspunt, omdat hij het zicht niet belemmert.

Valbescherming.

In Nederland is een valbescherming verplicht voor kinderen onder de 14 jaar. Bij een groundlevel trampoline kan dit met een veiligheidsnet of valtegels. Bij een inground trampoline is een veiligheidsnet de standaard valbescherming. Voor kinderen van 14 jaar en ouder mag je het veiligheidsnet weglaten. Je kunt dan rubbertegels rondom de trampoline leggen voor extra veiligheid.



Welke trampoline kiezen?

Wil je een ingegraven trampoline? Dan kun je kiezen uit twee soorten: inground en groundlevel.

  • Inground trampoline: Deze graaf je gedeeltelijk in. De trampoline ligt iets hoger dan het gazon, omdat de korte poten op het gras steunen. De kuil hoeft minder diep te zijn, wat werk scheelt.

  • Groundlevel trampoline: Deze graaf je volledig in, zodat hij gelijk ligt met het gazon. Hiervoor is een diepere kuil met de juiste afmetingen nodig, omdat de trampoline op de randen rust.


En een trampoline op poten ingraven? Dat is niet meteen aan te raden. Zo moet het frame bestand zijn tegen grondvocht. De frames van onze ingraaftrampolines van EXIT zijn, naast gegalvaniseerd, ook gepoedercoat. Dat is een extra laag die beschermt tegen vocht en roest.

Daarnaast hebben groundlevel trampolines een ontluchtingssysteem in de springmat. Daardoor kan de lucht in de kuil bij elke sprong ontsnappen. Graaf je een standaard trampoline in en kan de lucht niet goed ontsnappen, dan heb je een minder goede vering.

Een greep uit het aanbod:

EXIT Silhouette inground - Trampoline - ø 244 cm - Zwart - Rond

Exit

EXIT Silhouette inground - Trampoline - ø 244 cm - Zwart - Rond

249.00
EXIT Silhouette inground - Trampoline - ø 305 cm - Zwart - Rond

Exit

EXIT Silhouette inground - Trampoline - ø 305 cm - Zwart - Rond

299.00
EXIT Dynamic groundlevel - Trampoline - 305 cm - Zwart - Rond

Exit

EXIT Dynamic groundlevel - Trampoline - 305 cm - Zwart - Rond

749.00
EXIT Dynamic groundlevel - Trampoline - 244 x 427 cm - Zwart - Rechthoekig

Exit

EXIT Dynamic groundlevel - Trampoline - 244 x 427 cm - Zwart - Rechthoekig

1049.00

Zo doe je dat: de trampoline ingraven

1. Bedenk de plek.

Ingraven betekent dat je de trampoline een blijvende plek geeft in de tuin. Dus kies de plek goed uit. Het moet er vlak zijn. Ook moet er genoeg vrije ruimte om de trampoline heen zijn. Obstakels zoals muren, hekwerken en bomen moeten ten minste 1 meter van de trampoline af staan.

2. Graaf de kuil.

Markeer de plek waar de trampoline moet komen. Bijvoorbeeld met touw. En ga aan het graven. Een halve meter tot één meter diep – afhankelijk van de trampoline die je hebt. Met een steekbats gaat het graven het makkelijkst. Dat is een schop met een gebogen, extra sterke steel, speciaal voor grote krachtinspanning en graafwerk.

Bij het graven maak je een komvorm. De kuil is middenin op het diepst. Door deze vorm, blijft de kuil stevig en storten de randen niet in. Op de plekken waar het frame rust, is de grond vlak.

Hoe diep de kuil moet zijn, hangt af van de trampoline die je hebt. Je vindt de gedetailleerde afmetingen in de handleiding van jouw EXIT ingraaftrampoline.

3. Werk het gat af.

In het gat kan regenwater gaan staan. Heb je een kleigrond of veengrond in de tuin? Dan gaat de afwatering lastiger. Leg dan een drainagebuis aan om het water weg te voeren en natte voeten tijdens het springen te voorkomen.

4. Plaats de trampoline.

Zet de trampoline op zijn plek. Controleer of hij waterpas staat.

Heb je een inground trampoline met veiligheidsnet, dan kun je er nog voor kiezen om de trampoline te verankeren met een speciale verankeringsset. Hiermee voorkom je dat de trampoline wegwaait of verschuift bij stormachtig weer.

5. Werk de rand af.

Als laatste werk je de rand om de trampoline heen mooi af. Leg er bijvoorbeeld graszoden, kunstgras, rubbertegels of houtsnippers neer. Rubbertegels en houtsnippers zorgen voor een zachtere landing. Ook zijn er veiligheidstegels waar gras doorheen kan groeien.


Springplezier in je tuin met Welkoop.

Staan ze thuis te springen om een trampoline? Met onze ingraaftrampolines is het win-win. Je kinderen blij en jij een mooie tuin. Schaf een inground of groundlevel trampoline aan in onze webshop. Wil je advies? Kom naar één van onze winkels.

Zien we je binnenkort?

Vind jouw winkel