Vlooienmiddel hond

Vlooien. Je hond krijgt er de kriebels van – en jijzelf ook. Want heeft je hond ze, dan zitten ze ook in je huis. En dus moet je niet alleen de vlooien bij je hond bestrijden, maar ook de vlooien in de hondenmand, het tapijt, de bank en meer. Bij Welkoop hebben we de middelen die je nodig hebt bij een vlooienplaag, zoals vlooienshampoo en omgevingsspray. En ook hebben we vlooienmiddel waarmee je je hond preventief behandelt. Zoals pipetjes, vlooientabletten en vlooienbanden.

Bekijk ook: Advantix tekenmiddel hond | Vachtverzorging hond | Gezondheid hond

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Vlooien bij honden

Je zit er niet op te wachten, maar bijna alle honden hebben weleens last van vlooien. Ze kunnen voor veel narigheid zorgen bij je hond. Jeuk is nummer één. Maar ook huidproblemen, lintwormen en bloedarmoede horen in het lijstje thuis. Je weet hoe laat het is als je hond zichzelf vaak krabt, wanneer je vlooienpoepjes in de vacht ziet, of je vlooien ontdekt met een vlooienkam. Dan is het hoog tijd om je hond te behandelen.

Lees ook ons advies over vlooien bestrijden bij je hond en in huis.

Heeft je hond nog geen vlooien, dan wil je dat graag zo houden. Om te voorkomen dat je viervoeter ze krijgt, gebruik je het hele jaar door tegen vlooien een middel om je hond preventief te beschermen.

Vlooienmiddel voor je hond

Zoek je vlooienspul voor je hond, dan zit je bij Welkoop goed. We hebben de keuze uit pipetjes met vlooiendruppels, vlooienbanden, vlooienshampoo en huidspray van merken als Beaphar, Frontline, Flea Free, Advantix, Tick Off, Seresto én ons eigen Welkoop-merk Kenner. De meeste vlooienmiddelen werken ook tegen teken.

Heeft je puppy vlooien? Sommige anti-vlooienmiddelen zijn voor een hond vanaf 8 of 10 weken geschikt, andere kun je gebruiken vanaf 3 maanden. Om de vlooien bij je puppy de bestrijden, controleer je dus goed of het vlooienmiddel bij je jonge hond past qua leeftijd en/of gewicht. Zo weet je zeker dat het vlooienspul geschikt is voor je pup. 

Hieronder vind je verschillende  manieren om vlooien bij honden te bestrijden. Tegen vlooien is er altijd wel een middel voor je hond. Welke het beste is? Dat is onder andere afhankelijk van zijn leeftijd en gewicht. Op onze website bestel je eenvoudig diverse vlooienmiddelen. 

Pipetje

Een pipetje (spot-on) bevat vlooiendruppels die je in de nek, tussen de schouderbladen van de hond, druppelt. Het vlooienmiddel spreidt zich daarna vanzelf uit over de huid. Hierna is je hond met dit vlooienmiddel één tot twee maanden beschermd tegen vlooien. Sommige vlooiendruppels werken, naast tegen teken, ook tegen (zand)vliegen. 

Vlooienband

Een vlooienband geeft langzaam een speciale stof af, waardoor deze tot wel acht maanden lang een anti-vlo werking bij je hond heeft. De halsband laat je je hond dragen naast zijn normale hondenhalsband. Dit middel werkt dus preventief om vlooien te bestrijden bij je hond. 

Huidspray

Voor een directe werking tegen vlooien gebruik je huidspray. Dit vlooienmiddel voor je hond werkt snel: het doodt vlooien binnen 24 uur. Omdat je huidspray zelf doseert door een aantal keer te sprayen, is het een handig vlooienmiddel als je meerdere honden met een verschillend gewicht hebt. De huidspray van Flea Free is geschikt voor puppy’s vanaf twee dagen oud. Op die manier kan je ook vlooien bij je puppy bestrijden. 

Vlooientabletten

Om razendsnel alle vlooien die op je hond zitten te doden, heeft Beaphar Vlo Kill+ tabletten. Eén vlooientablet werkt binnen vijftien minuten na inname en heeft binnen zes uur bijna alle vlooien gedood. Dit vlooienmiddel is bedoeld voor honden die zwaarder zijn dan 11 kilogram. Ook heeft Beaphar Vlooien Anti-Conceptie. Elke maand geef je je hond één tabletje, waardoor vlooieneitjes en vlooienlarven zich niet kunnen ontwikkelen.

Vlooienshampoo

Vlooienshampoo gebruik je om alle vlooien en teken in de vacht van je hond direct te doden. Je maakt de vacht goed nat met dit vlooienmiddel, masseert de shampoo in en laat dit twee minuten inwerken. Als het nodig is, kun je deze anti-vlooien behandeling bij je hond na twee weken nog eens herhalen.

Omgevingsspray

Heeft je hond vlooien, dan zitten ze geheid in je huis. Naast een vlooienmiddel voor je hond heb je daarom ook omgevingsspray nodig. Hiermee behandel je de omgeving van je hond: alle plekken waar je hond wel eens op ligt of tegenaan zit. Zoals de hondenmand, de vloer, de plinten, de meubels – en je auto, als je hond regelmatig een ritje maakt.

Kom je er niet helemaal uit? Onze dierspecialist geeft je graag advies bij een Welkoop bij jou in de buurt. Samen kijken we welk vlooienmiddel het meest geschikt is voor jouw hond.