Gezondheid hond

De gezondheid van je hond is maar wat belangrijk. Een gezonde hond is blij en geniet van zijn hondenleven. Wel kan je hond soms wat hulp gebruiken om zo lekker in zijn vel te zitten. Bij Welkoop zijn we er voor je hond en zijn gezondheid: met middelen tegen teken, vlooien en wormen bijvoorbeeld. En met middelen om je hond te kalmeren of voedingssupplementen die de hondengezondheid ondersteunen met extra vitamines en mineralen.

Bekijk ook: Tekenmiddel hond | Wondverzorging hond | Wormenmiddel hond

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Gezondheid van je hond

Hoe belangrijk de gezondheid van je hond precies is, merk je maar al te goed wanneer er iets mis is. Bijvoorbeeld als je viervoeter ongemak heeft, stress ervaart, pijn heeft of ziek wordt. Om je hond gezond en blij te houden, is het belangrijk om hem te beschermen tegen vlooien, teken en wormen. Daarnaast wil je hem verzorgen als hij een wond heeft, kalmeren als hij zich onrustig of gespannen voelt en ondersteunen wanneer zijn lijf vraagt om specifieke vitaminen of mineralen. Zo doe je het maximale voor de gezondheid van je hond.

  • Vlooienmiddel

Vlooien veroorzaken niet alleen jeuk, maar kunnen ook voor narigheid zorgen als het gaat om de gezondheid van je hond: huidproblemen, lintwormen en bloedarmoede. Belangrijk dus om vlooien te bestrijden als je hond ze heeft – en nog liever wil je ze voor zijn. Met vlooienmiddelen bescherm je je hond. Zo ben je vlooien voor door je hond maandelijks een tablet of pipetje te geven. 

  • Tekenmiddel

Een vlooienmiddel beschermt vaak ook tegen teken. Zo sla je dus twee vliegen in één klap. En soms zelfs drie of meer, want er zijn tekenmiddelen die ook beschermen tegen (zand)vliegen die in Mediterrane landen leven.

  • Wormenmiddel

Wormeneitjes zijn overal en je hond loopt daarom constant het risico op een worminfectie. Met een wormenmiddel kun je je hond ontwormen. Doe je dit regelmatig, dan voorkom je niet alleen dat je hond ziek wordt van de worminfectie – maar ook de mensen in je omgeving.

  • Kalmeringsmiddelen

Er zijn allerlei situaties waar je hond spanning of stress van kan krijgen. Een verhuizing. Een auto-, boot- of vliegreis. Vuurwerk of onweer. Met een kalmeringsmiddel help je je hond ontspannen. Dit kan ook handig zijn na een operatie.

  • Wondverzorging

Een ongelukje, een beet – je hond kan zomaar wat krijgen. Bij een wond is extra verzorging bij je hond nodig: soms door de dierenarts, soms door jou zelf. Neem je de wondverzorging zelf op je, dan kunnen producten zoals een wondgel helpen een wondje sneller te genezen.

  • Voedingssupplementen

Natuurlijk geef je je hond goed hondenvoer. Maar het kan dat je wat extra’s wilt geven om de gezondheid van je hond te ondersteunen. Met een voedingssupplement voorzie je je hond van extra vitamines of mineralen die gunstig zijn voor de gewrichten, huid, vacht, weerstand of energie.