Kitten voer

Om je kitten de beste start te geven en te laten opgroeien tot een gelukkige en gezonde kat, wil je de crème de la crème onder het kittenvoer geven. Bij Welkoop hebben we goed kittenvoer van onder meer Hills, Royal Canin, Prins Felix en Smølke. Geef je kitten brokjes als voer of zet  een malse maaltijd uit blik voor. Welk kattenvoer je je kitten ook voert – je maakt de beste keuze door voor kittenvoer te kiezen. Dit voer voor kittens is rijk aan energie en licht verteerbaar. Ook zijn de brokjes wat kleiner. Zo geef je je jonge katje precies wat hij nu nodig heeft.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Kittenvoer bij Welkoop

Voor je kitten hebben we voer van bekende merken. Zo koop je bij Welkoop onder meer van Royal Canin, Hills, Felix en Prins kittenvoer. Al die merken maken het niet makkelijk om er het beste kittenvoer uit te kiezen voor jouw jonge kat. Toch is het goed om te weten dat je eigenlijk geen verkeerde keuze kunt maken: de belangrijkste en beste keuze maak je al, door te kiezen voor speciaal kittenvoer.

Kattenvoer voor kittens heeft een andere samenstelling dan voer voor volwassen katten. Prins kittenvoer bijvoorbeeld is speciaal ontwikkeld om een gezonde groei te bevorderen. Hun brokjes bevatten een extra hoog vetgehalte voor meer energie. En Hills kittenvoer bevat onder meer DHA uit visolie, wat bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van de hersenen en ogen. Zo denkt elk merk na over wat een kitten allemaal nodig heeft om gezond op te groeien.

Wist je dat kittens meerdere kleine maaltijden eten, verdeeld over de dag? Lees ook ons advies over kattenvoer.

Welke voeding voor mijn kitten?

Er zijn wel wat verschillen in het kittenvoer. Zo is er prijsverschil tussen de verschillende merken. En ook is er speciaal kittenvoer voor speciale kattenrassen. Royal Canin heeft kittenvoer dat helemaal is afgestemd op je Maine Coon kitten, Perzische kitten of Britse Korthaar kitten. En is je kitten al gesteriliseerd of gecastreerd, dan heeft Royal Canin speciaal kittenvoer voor jouw opgroeiende kat.

Maar eigenlijk de grootste keuze die je maakt, is het type voer dat je kiest. Je kunt je kitten twee soorten voer geven: brokjes (droogvoer) of een malse maaltijd uit blik of een portiezakje (natvoer). Beide varianten vormen gezond voer voor kittens en zijn een complete maaltijd. Het is net waar jouw voorkeur naar uitgaat – en die van je kitten. Natuurlijk kun je ook soms afwisselen.

  • Natvoer

Vleesbrokjes, paté, gelei. Allemaal vindt een kitten dit voer even mals en geurig. Dat is te danken aan het hoge vochtgehalte. Het voordeel van dit kattenvoer is dat het goed aansluit bij het natuurlijke dieet van een kat: in de natuur zou hij zijn prooien met huid en haar opeten. En meteen veel vocht binnenkrijgen. Een nadeel van natvoer is dat het snel bederft. Je kitten moet elke portie dus in één keer opeten.

  • Droogvoer

Kattenbrokjes bevatten minder vocht dan natvoer. Je geeft met deze voeding je kitten wat te knabbelen, wat goed is voor het gebit. In het begin kun je de brokjes even laten weken in lauwwarm water. Zo maak je ze wat zachter voor die kleine tandjes. Brokjes blijven langer vers dan natvoer. Je kunt er zelfs de hele dag de voerbak mee gevuld houden. Doe je dit al wanneer je kat jong is, dan leert je kitten om zoveel voer te eten als hij nodig heeft. Natuurlijk moet je wel in de gaten houden dat je kitten genoeg drinkt.

Tip! Een brokje van het droogvoer kun je heel goed als beloningsbrokje geven. Dit is echt een verantwoord tussendoortje. Wil je je kitten naast zijn normale voer verwennen met een ander smaakje? Kijk dan eens naar de kattensnoepjes, waar ook zachte snoepjes voor kittens tussen zitten.