Paardensnacks

Paardensnacks zijn de perfecte beloning voor je paard. Geef wat snoepjes aan je paard na een geweldige rit of als beloning voor goed gedrag. Snacks zoals wortels zijn vers, maar kunnen snel bederven of zacht worden. Paardensnacks daarentegen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en blijven vers als ze goed bewaard worden. Bij Welkoop verkopen we meerdere snacks, in verschillende smaken zoals appel, wortel, lijnzaad en banaan. De juiste snacks kunnen voor variatie zorgen in je huidige selectie van paardenvoer. Ben je op zoek naar persoonlijk advies over de voeding voor jouw paard? Kom gerust langs in één van onze vele winkels of neem contact op met onze klantenservice.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom paardensnacks

Paardensnacks kunnen worden gebruikt voor training en zijn gemakkelijk te bewaren.

Snoepjes voor je paard zijn ideaal voor training en zijn verkrijgbaar in verschillende lekkere smaken en handige formaten. Het belonen van goed gedrag met een kleine traktatie versterkt de oefening en is een positief trainingsmiddel. Gebruik traktaties en snacks met mate zodat je je paard niet verwent. 

Er zijn uiteraard ook genoeg gezonde paardensnacks. De juiste snacks kunnen een perfecte aanvulling zijn op de voeding van je paard. Bij Welkoop verkopen we verschillende soorten gezonde snacks:

Paarden snoepjes geven 

Bedenk eens hoe opgewonden een hond wordt als hij op het punt staat een traktatie te krijgen. Hij kan springen of rondjes rennen. Hun energieniveau gaat omhoog, en jij als baasje moet kunnen omgaan met deze energie en kunnen corrigeren wanneer nodig. Misschien moet je je springende hond van je af duwen, of erop aandringen dat hij stil blijft zitten voordat je hem de traktatie geeft.

Het punt is, alle dieren leren te anticiperen op routine. Ze leren te anticiperen op wanneer ze hun traktaties krijgen. Natuurlijk is het niet meer dan normaal dat hun energieniveau omhoog gaat uit opwinding, in afwachting van een lekkere traktatie. Dit is natuurlijk gemakkelijker te beheersen bij kleinere dieren dan bij paarden. Paarden die herkennen wanneer ze iets lekkers krijgen, kunnen snel opdringerig en bazig worden.

Veel mensen geven daarom de voorkeur om paardensnoepjes in de voerbak te leggen, in plaats van uit de hand te voeren. Dit voorkomt gedragsproblemen wanneer snacks verkeerd worden gegeven en vermindert bovendien de kans op een ongeluk. Paarden snoepjes toch voeren met de hand? Leg de paardensnack in het midden van je hand zodat je vingers geen gevaar lopen. Het is aan te raden om je hand naar de mond van het paard te bewegen zonder je hand terug te trekken. 

Vermijd het geven van snacks na bepaalde gebeurtenissen waar geen beloning bij hoort. De verwachting van een voedselbeloning kan soms leiden tot slecht gedrag zonder de juiste correctie.