Paardrijlaarzen & schoenen

Een belangrijk onderdeel van de ruiterkleding zijn de paardrijschoenen. Een ruiter draagt de schoenen op verschillende momenten van het paardrijden. Daarom is het kiezen van het juiste schoeisel een must. Kies uit paardrijlaarzen, paardrij chaps of jodphurs. 

Bekijk ook: Paardrijlaarzen | Paardrij chaps | Jodphurs

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De verschillende soorten paardrijschoenen op een rijtje

Als ruiter loop je veel op de paardenschoenen die je voor het paardrijden gebruikt. In en rondom de stallen maak je veel meters. Een comfortabele schoen is dus een must. Bedenk welke eisen jij stelt  aan een geschikte schoen. Hieronder is opgesomd welke specificaties elke schoen heeft. Zo kun jij de beste keuze maken. 

  • Paardrijlaarzen: Dit is een lange laars die vaak tot in de knieholte loopt. De laars is in diverse materialen verkrijgbaar. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen een laars voor het springen en de dressuur. Een springlaars is ontwikkeld voor springruiters en heeft een gebogen vorm. De laars die geschikt is voor dressuur heeft een hoge schacht waardoor het been langer lijkt. 
  • Jodphurs: Deze schoen heeft de voorkeur bij ruiters die lange dagen aanwezig zijn op de stal of de manage. Het een comfortabele schoen zonder hals rondom de kuiten. Met deze schoen kun je vrijer bewegen en het heeft een betere steun in verhouding tot de paardrijlaarzen. Daarnaast kun je ze ook gebruiken voor het paardrijden waardoor je geen andere schoenen hoeft aan te doen. 
  • Paardrij chaps: Dit product kan gecombineerd worden met de Jodphurs. Een paardrij chap is de schacht van een paardrijlaars die je los kunt bevestigen. Het voordeel van de paardrij chaps is dat ze flexibeler zijn dan paardrijlaarzen. Hierdoor heb je meer bewegingsvrijheid. 

Het aanbod paardrijschoenen voor dames bij Welkoop

Welkoop heeft verschillende soorten paardrijschoenen op voorraad voor jou om te passen. Samen met de medewerkers kun je ontdekken welke schoen het beste bij jou past. Shop in de winkel of bestel jouw favoriet online via de webshop.