Ruiterkleding

De paardensport vraagt een breed palet aan ruiterkleding voor het uitoefenen van de verschillende disciplines. Daarnaast is er onderscheid te maken tussen een wedstrijdruiter of recreatieruiter. Wat jij nodig hebt, hangt ervan af hoeveel tijd je investeert in paardrijden en welke aspecten hiervan je beoefent. Welkoop biedt verschillende categorieën ruiterkleding aan voor de recreatieve ruiter. In de winkels en webshop vind je ruiterkleding voor dames. 

Bekijk ook: Paardrijcaps | Paardrijlaarzen | Paardrijbroeken

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

De beste ruiterkleding voor jou

De ruitersport kent veel verschillende soorten kleding en benodigdheden. Wat jij nodig hebt, hangt af van in welke mate je de ruitersport uitoefent. Hieronder benoemen we verschillende kledingstukken en benodigdheden waaruit jij kan kiezen.

  • Paardrijcap: De cap is een belangrijk onderdeel van de ruiterkleding omdat het je beschermt tegen een valpartij. Een cap is verplicht tijdens het rijden op een manege en is zeer aan te raden tijdens recreatieve of wedstrijd gerelateerde activiteiten. Er zijn verschillende maten en looks verkrijgbaar. 
  • Paardrijlaarzen: Bij ruiterkleding is gepast schoeisel een must. Er zijn verschillende soorten laarzen en schoenen die je kunt kopen. De laarzen zijn gestroomlijnd en dat zorgt ervoor dat ze voor zowel ruiter als paard prettig aanvoelen. De laarzen schuren namelijk tijdens het rijden langs de buik van het paard. 
  • Paardrijhandschoenen: Voor extra grip tijdens het paardrijden draag je paardrijhandschoenen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. Het maakt jouw ruiterkledij helemaal af. 
  • Paardrijbroek: Naast de cap is de paardrijbroek het meest gedragen onderdeel van de ruiterkleding. Een paardrijbroek wordt gedragen tijdens het rijden, maar ook tijdens andere activiteiten. Ruiters dragen over het algemeen altijd een paardrijbroek bij alle activiteiten rondom het paardrijden. Het is dus raadzaam om meerdere paardrijbroeken aan te schaffen, zodat je kan afwisselen. Daarnaast is het belangrijk dat een paardrijbroek comfortabel en van een goede kwaliteit is, zodat het lang meegaat. 

De mogelijkheden in ruiterkledij

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn op het gebied van ruiterkledij bij Welkoop? Bekijk het aanbod online waarbij je gemakkelijk jouw favorieten kunt bestellen. Welkoop biedt ruiterkleding voor dames aan. Als je liever langskomt in de winkel, staan onze medewerkers voor je klaar om je met professioneel advies te helpen. Dat maakt dat Welkoop is uitgekozen tot beste winkelketen in de categorie tuin en dier.