Jodhpurs

Ruiters zijn vaak hele dagen op en rond de manege te vinden om de paarden te verzorgen. De bezigheden die de ruiters hebben vragen om een schoen die daarin kan ondersteunen. De paardrij jodhpurs zijn daarin de ideale oplossing. Ze ondersteunen de voet en bieden voldoende flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Daarnaast zijn ze makkelijk te combineren met paardrij chaps zodat de ruiter klaar is voor een rit. Ben je benieuwd welke jodhpurs Welkoop te bieden heeft? Neem een kijkje in de webshop of kom langs in de winkel. Met 155 locaties is er altijd eentje bij jou in de buurt. Als jij liever jouw favoriete product via de webshop bestelt komen we die thuis bezorgen. En dat is vanaf €40 geheel gratis.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom je zou kiezen voor paardrij joppers

Paardrij joppers zijn lage schoenen met een rits, veters of een elastische band. Ze hebben vaak een elastiek om het aan- en uittrekken te vergemakkelijken. Het lage model en de stevige zool bieden extra draagcomfort. Hierdoor zijn de paardrij jodhpurs zeer populair onder de ruiters. Een paardrijlaars is minder flexibel en de stijve stof beperkt de bewegingsvrijheid van de enkel. De verschillende activiteiten op de manage vragen om een flexibele schoen zodat de ruiter vrijuit kan bewegen. De ruiter kan eenvoudig paardrij chaps combineren met de leren jodphurs en gaan paardrijden. Deze combinatie biedt veel grip rondom het zadel en de buik van het paard. 

Tips voor de verzorging van leren jodphurs 

Om leren jodhpurs langer mooi te houden kun je ze verzorgen. Zo gaan de jodphurs langer mee en heb je er meer plezier van. Volg de volgende stappen om de jodphurs te verzorgen:

  1. Maak de schoenen dagelijks schoon met een doek of borstel. 
  2. Zorg dat de jodphurs schoon en droog zijn voordat je ze gaat behandelen. 
  3. Koop een verzorgende crème of conditioner voor leren schoenen. Voor behoud van kleur kun je een schoenpoets kopen in dezelfde kleur als de leren jodhpurs. 
  4. Pak een zachte doek of sponsje en wrijf het product rustig in de schoenen. Een dikke laag van het product heeft minder effect dan het product goed uit te wrijven. 
  5. Laat de crème of conditioner intrekken en wrijf het vet weg met een doek. 
  6. Zodra het is ingetrokken en uitgewreven kun je de schoenen behandelen met een waterafstotende spray. Het weert vocht en verlengt de levensduur van de schoenen. 

Ben jij benieuwd hoe paardrij joppers jou staan? Bestel gemakkelijk joppers bij Welkoop via de webshop of kom ze passen in een van de 155 winkels. Gaat jouw voorkeur uit naar een andere paardrijschoen? Bekijk het volledige aanbod paardrijschoenen met onder andere paardrijlaarzen, paardrij caps en jodhpurs.