Gasbarbecue

Barbecue je best vaak? Op de camping? In de tuin? Een gas BBQ is een uitkomst. Deze moderne en gebruiksvriendelijke barbecue steek je snel aan. Bij Welkoop kun je een gasbarbecue kopen van bekende merken zoals Cobb en Weber. Kies voor een kleine gasbarbecue die je waar ook op tafel zet, of ga voor een groter exemplaar die je het echte buitenkeukengevoel geeft.

Bekijk ook: Alle barbecues | BBQ gasflessen | BBQ accessoires

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom een gasbarbecue kopen?

Er zijn allerlei barbecues. Waarom zou je een gasbarbecue kopen? De gas BBQ is gemiddeld wat prijziger dan de houtskoolbarbecue, maar heeft voordelen.

Een gasbarbecue steek je aan en is meteen warm. Geen vieze vingers van de kolen, geen wachttijd. De temperatuur kun je regelen. Dit is praktischer dan wanneer je afhankelijk bent van de hitte van de kolen. Naast deze gebruiksvriendelijkheid, heeft de barbecue natuurlijk ook zijn minpunten. Schoonmaken is net als de houtskoolbarbecue wel wat werk. En daarbij heb je een gasfles nodig. Afhankelijk van het formaat, kan die veel ruimte innemen.

Met al deze plus- en minpunten is de gas BBQ ideaal wanneer je vaak barbecuet.

Kleine gasbarbecue voor op tafel

Barbecueën op de boot, op de camping? Ga voor een kleine gasbarbecue. Je sluit simpelweg een kleine gasfles aan – en de gas BBQ is er klaar voor. Dit type barbecue wordt ook wel een tafelbarbecue op gas genoemd. Want je kunt hem ook thuis gebruiken, op de tuintafel of op het balkon. Sluit je een grote gasfles aan, dan kun je de hele zomer lang grillen.

Grote gasbarbecues

Een grote gasbarbecue kost meer dan een tafelbarbecue op gas. Maar dan heb je ook bijna een complete buitenkeuken. De grote gas BBQ heeft een groot grilloppervlak. Grill iets lekkers voor een kleine groep mensen, of bereid een complete gezinsmaaltijd.

Bij Welkoop hebben we van barbecuemerk Weber de gasbarbecue Spirit en Traveler. De Weber Traveler barbecue heeft een inklapbaar onderstel waardoor je hem eenvoudig meeneemt of opbergt. De Spirit barbecues zijn niet inklapbaar en nemen dus wat meer ruimte in. Ze beschikken over twee zijtafels en hebben gereedschapshaken om je BBQ gereedschap aan op te hangen. In het open onderstel van de Weber Spirit gasbarbecue kun je BBQ accessoires kwijt.

Een grote gasbarbecue kun je online kopen en afhalen in een Welkoop-winkel bij jou in de buurt.

Gas voor jouw BBQ

Voor jouw nieuwe gas BBQ heb je brandstof nodig. Gas. Welk type, dat maakt niet uit. Je kunt butaangas of propaangas gebruiken. Barbecuemerk Weber raadt propaan aan. Dit gas is bij zeer hoge en zeer lage temperaturen stabieler dan butaangas. Butaan is meer een gas voor binnen: je kunt dit type gas niet gebruiken bij temperaturen onder het vriespunt. Ga je een dagje weg of gebruik je je gasbarbecue op de camping, dan voldoet een kleine gasfles. Wil je de hele zomer lang fanatiek buiten koken, ga dan voor een grote 10 kilogram gasfles.