Houtskoolbarbecue

De romantiek van knisperende en knetterende kolen? Een houtskool BBQ is het dan helemaal. Bij Welkoop kun je een houtskoolbarbecue kopen van bekende merken als Weber en Cobb. Ga je voor een klassieke kogelvorm of een tafelbarbecue op houtskool? Het is maar net waar je gaat barbecueën. In de tuin, op de boot – met een houtskoolbarbecue kun je alle kanten op.

Bekijk ook: BBQ accessoires | Houtskool | Aanmaakblokjes

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Waarom een houtskoolbarbecue kopen?

Barbecues zijn er in allerlei soorten. Er zijn houtskoolbarbecues, gasbarbecues, elektrische barbecues. Waarom zou je een houtskoolbarbecue kopen? Deze barbecues zijn voordeliger dan barbecues die werken op gas of elektra. Voor onder de honderd euro heb je een houtskool BBQ. Maar naast deze voordeligere prijs, heeft deze barbecue eigenschappen die de andere niet hebben.

Een houtskool BBQ werkt op houtskool, houtskoolbriketten of rookhout. Je moet dus eerst een vuurtje stoken. Waar de een dat als het romantische van barbecueën ziet, ziet de ander dat als gedoe. Door de kolen rookt de BBQ ook veel. Dit geeft die typische rooksmaak aan het eten. Maar deze rookvorming kan ook weer een nadeel zijn. Je kleding gaat er naar ruiken. En je zet je buren ‘in de rook’. Hiernaast is het schoonmaken van een houtskool BBQ wat meer werk dan een ander type BBQ.

Met al deze eigenschappen is een houtskoolbarbecue erg geschikt voor jou als je niet meteen wekelijks barbecuet, maar wel het échte barbecuegevoel wil hebben als het vuur erin gaat.

Verschillende maten BBQ's

De houtskool BBQ is er in verschillende uitvoeringen. Naast de kenmerkende kegelvorm, vind je bij Welkoop de compacte tafelbarbecues van het merk Cobb.

  • Kogelvormige barbecue
    De kogelvormige barbecue is de ‘klassieke’ houtskoolbarbecue. Deze staat op pootjes. Je zet hem op een stevige ondergrond, vult hem met houtskool of briketten en steekt hem aan. Een voorbeeld is de Weber houtskoolbarbecue, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Hoe luxer, hoe meer functionaliteiten. Zoals een thermometer in de deksel en de mogelijkheid om gebruik te maken van een pizzasteen of wokpan.


  • Tafelbarbecue
    Naast de klassieke kogelvormige barbecue, zijn er de tafelbarbecues. Een tafelbarbecue werkt ook op houtskool, maar ze zijn kleiner. Je neemt ze dus makkelijk mee, wat ook handig is voor kampeerders. Weber heeft een houtskoolbarbecue voor op tafel, maar ook vind je ze in onze shop van het merk Cobb. Een Cobb barbecue is snel heet – terwijl de onderkant niet heet wordt. Dit maakt dat koken met de Cobb veilig is. Je kunt hem overal gebruiken. Zelfs op het balkon, op de boot, op een picknickkleed of gewoon in je tuin.

Benodigdheden voor je houtskool BBQ

Haal je jouw nieuwe barbecue op houtskool in huis? Vergeet dan ook de brandstof niet. En BBQ gereedschap. Denk aan een houtskooltang om kolen of briketten te verplaatsen. Een roostertang om het rooster wat hoger of later te plaatsen, of weg te halen terwijl het nog heet is. Of een borstel om het rooster schoon te maken.

Op welke kolen laat jij je BBQ werken? Houtskool of briketten? Of misschien rookhout? Elk type heeft zo zijn voordelen en nadelen. Lees ons advies over brandstoffen voor de barbecue.