Wegwerp BBQ

Barbecueën op het strand, tijdens een picknick, het vissen, bij vrienden in de tuin of onderweg? Bij Welkoop kun je een wegwerp BBQ kopen. Deze instant barbecue werkt op houtskolen. Het enige wat je nodig hebt om hem aan te steken, is een vuurtje. De rest zit al in het pakket. Je neemt de wegwerpbarbecue dus overal mee naartoe.

Bekijk ook: Alles over BBQBBQ accessoires | BBQ gereedschap

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Wat is een wegwerpbarbecue?

De naam zegt het al. Deze barbecue gebruik je eenmalig en gooi je na gebruik weg. De barbecue is dan ook gemaakt van een lichtgewicht aluminium bak van ongeveer 28 bij 22 centimeter. Alles wat je nodig hebt om de barbecue aan te steken, zit erin. Houtskool, aanmaakblokjes en een grillplaat waar je het eten op legt. Alleen het vuurtje moet je zelf maken! Dus vergeet de aansteker niet mee te nemen.

Waarom een wegwerp BBQ kopen?

Een wegwerp BBQ kost slechts een paar euro. Hiermee is het een heel goedkope manier om een keer te barbecueën. Een perfecte optie voor als je niet zo van het barbecueën bent, maar toch op een mooie zomeravond een keer wat vlees wilt grillen. Maar bovenal is de wegwerpbarbecue geschikt voor onderweg. Voor het dagje strand, een picknick, op de camping. Omdat je de weggooi BBQ na afkoelen in de vuilniscontainer gooit, heb je geen gedoe met afwas of opruimen.

In vergelijking met een echte houtskoolbarbecue wordt de wegwerp BBQ minder heet. Maar, heet genoeg om een hamburger, kipspiesje of groentespies te grillen. Een nadeel is dat wanneer vet op de kolen druipt, er een vlam ontstaat. Natuurlijk kun je ook vis of vlees inpakken in aluminium en dat pakketje langzaam op de barbecue laten garen. Maar hoe het barbecueën met de wegwerpbarbecue jou ook vergaat – het heeft natuurlijk iets heel romantisch over zich: barbecueën, niet met een geavanceerde BBQ zoals een gasbarbecue of kamado, maar op een ‘primitieve’ manier.

Hoe werkt een wegwerp BBQ?

Een wegwerp BBQ gebruiken is heel simpel. Het is een kwestie van de verpakking verwijderen, de houtskool in de bak doen, de aanmaakblokjes erbij leggen en aansteken. Door de vlammen van de aanmaakblokjes, gaan de houtskolen branden. Zodra die na ongeveer 20 minuten op temperatuur zijn, kun je barbecueën. De kolen zijn heet als ze een wit laagje hebben aan de buitenkant, en een rode gloed binnenin.

De uitdaging bij een wegwerp BBQ is het goed aanmaken van de houtskool. En natuurlijk moet je veilig te werk gaan. Hieronder geven we wat tips.

  • Zoek een stevige, vuurbestendige en beschutte plek voor je wegwerp BBQ. De aluminium bak wordt heet en kan brandplekken veroorzaken op een tafel of in het gras. Verplaats hem niet meer na het aansteken.
  • Om ervoor te zorgen dat de houtskool goed blijft gloeien, is zuurstofrijke lucht nodig. Een wegwerp BBQ is daarom vaak voorzien van twee luchtgaten. Maar let op: je moet die zelf openmaken. De gaten zijn slechts voorgestanst: met een mes of schaar prik je ze er makkelijk uit.
  • Ben je klaar, laat de wegwerp BBQ dan volledig afkoelen en gooi hem pas daarna weg. De kolen kun je doven met een schep zand of een plens water.