Rookhout

Die rooksmaak. Dat is wat barbecueën ongeëvenaard maakt. Precies dié smaak vergroot je nog meer uit als je rookhout op je BBQ gebruikt. Je strooit wat op de kolen of gebruikt het in een rookbox. Door de specifieke smaak van het hout – van appel tot beuken – krijgt je vlees een extra uitgesproken smaak. Bij Welkoop kun je rookhout voor je BBQ kopen in de vorm van houtsnippers, chunks of pellets.

Bekijk ook: Houtskolen | Briketten | BBQ accessoires

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Rookhout kopen bij Welkoop

Je barbecuegerechten nog meer smaak geven? Bij Welkoop kun je verschillende soorten rookhout kopen. Ga bijvoorbeeld voor de houtsnippers voor je BBQ van Welkoop! Van ons eigen huismerk hebben we houtsnippers en chunks. De houtsnippers zijn verpakt in porties van 500 gram en voordelig geprijsd. Ga je voor een langere rooksessie? Kies dan voor onze chunks. Welkoop Rookhout Chunks geven langduriger rook af dan houtsnippers.

Ga je voor het grote werk, kies dan eens voor het merk Southern Smoke. In één zak zit maar liefst 9 kilo aan BBQ pellets. Pellets zijn stukjes hout – geperst onder hoge druk. De stukjes bestaan voor 100% uit hout en zijn droog en schoon. Ze geven een diepere, natuurlijke rooksmaak.

Welke rooksmaak?

Elke houtsoort heeft een specifieke smaak. En dus geeft elke soort weer een andere rooksmaak. Bij Welkoop vind je allerlei rooksmaken. Ga bijvoorbeeld voor appel, beuken, eiken, hickory of kers.

  • Appel rookhout geeft een milde, subtiele en zoetige rooksmaak. Het appelhout op je BBQ combineert goed met vis, varkensvlees en gevogelte.
  • Hickory is een houtsoort die een zoet en sterke baconachtige smaak geeft.
  • Kers geeft een milde en fruitige rooksmaak.
  • Wil je een neutrale rooksmaak, ga dan voor beuken of eiken.

Het maakt niet uit wat je bereidt – je kunt rookhout op je BBQ gebruiken bij het grillen van allerlei gerechten. Wel geeft elk type dus een andere rooksmaak, en is de ene variant daardoor meer geschikt voor bepaalde vis- of vleessoorten dan het ander.

Tip! Omdat je goedkoop kunt bestellen bij Welkoop, en in kleine porties, kun je verschillende smaken uitproberen. Zo ontdek je de lekkerste combinaties.

Hoe gebruik je rookhout?

Rookhout werkt heel makkelijk. En je kunt het op alle soorten barbecues gebruiken. Je voegt de houtsnippers of chunks naar smaak toe. Je legt ze tussen de kolen of gebruikt ze in een rookbox.

In een rookbox, een rvs bak met gaten, verbranden de snippers of chunks minder snel. Je kunt de box gebruiken voor rookhout op je gas BBQ of kolenbarbecue. Voor het beste resultaat wacht je eerst totdat er rook ontstaat. Daarna leg je de gerechten op het grillrooster. De hitte en de rook doen de rest!