Motten

Motten veroorzaken schade aan voedsel en kleding. Dat kost je natuurlijk geld, maar in sommige gevallen ook veel hartenpijn. Je oude trouwjurk, een handgemaakt deken of een ouwe jas. Als motten het op jouw huis gemunt hebben, zijn de gevolgen niet te overzien. Bij Welkoop weten we hoe we motten bestrijden. We hebben een ruim aanbod tegen buxusmotten, tegen eitjes van motten en tegen fruitmotten. Niet voor niets zijn wij opnieuw gekozen tot de beste winkelketen in de categorie Tuin & Dier. Bekijk hier onze producten en geef motten geen kans!

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Hoe kun je motten bestrijden?

Eigenlijk zijn het niet de motten, maar hun vraatzuchtige larven die je garderobe plunderen. Ze hebben eiwitten nodig om te groeien en zoeken naar dierlijk materiaal. Dan is een wollen trui of een leren rok een feestmaal. Om larven te voorkomen, willen we motten bestrijden. 

Azijn

Azijn is een natuurlijk middel tegen motten. Maak je eigen anti motten spray. Vul een plantenspuit voor de ene helft met azijn en voor de andere helft met water. Spuit de inhoud op je aangetaste kleding. Ideaal om een mot te bestrijden!

Motten spray

Werkt de anti motten spray met azijn toch niet zo goed? Probeer dan eens Luxan Vliegende Insecten Spray. Deze spray werkt tegen vliegen, muggen, wespen en motten in huis. Je kunt deze motten spray eenvoudig online bestellen op onze webshop. Heb je € 40 aan producten in het winkelmandje? Dan betalen wij de verzendkosten voor je. 

Motten vallen

Geen motten ballen, maar motten vallen! Motten vallen zijn de perfecte oplossing om je kledingkast te beschermen tegen motten. Wat te denken van de ECOstyle kledingmotval

Deze effectieve lijmval lokt kledingmotten met een feromooncapsule. Dit praktische middel tegen motten beschermt je kleding in kasten en laden. Daarnaast heeft het ook nog de volgende voordelen:

  • Eenvoudig in gebruik
  • Laat geen vlekken achter
  • Effectief gedurende 8 weken

Motten voorkomen

Als je aan motten bestrijding denkt, is het eigenlijk al te laat. Bij Welkoop maken we met de volgende tips een einde aan motten in huis:

  • Een deurgordijn gebruiken en gordijnen ‘s nachts sluiten 
  • Regelmatig stofzuigen om eitjes te verwijderen
  • Kleding die je voor langere tijd opbergt, afgesloten inpakken
  • Kasten regelmatig openzetten en zonlicht binnenlaten

Ben je op zoek naar meer informatie over motten bestrijding? Wil je weten wat er allemaal mogelijk is? Kom dan naar één van onze vele winkels voor persoonlijk advies. Onze specialisten staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Welkoop. Weet wat te doen.