Verticuteermachines

In een te compacte grasmat kan gras verzwakken, verkleuren en zelfs verstikken. Het is daarom nodig om het gazon jaarlijks te verticuteren. Een verticuteermachine snijdt met messen door de bovenste laag van het gazon en verwijdert mos- en plantenresten. Zo krijgt het gras weer lucht. Bij Welkoop kun je elektrische verticuteermachines kopen. Deze tuinmachines vergen weinig onderhoud en produceren ook weinig geluid. We hebben ze van Stihl, Stiga en WOLF-Garten.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Verticuteer je gazon

Een mooi gazon – daar moet je wel wat voor doen. Naast maaien, bemesten, kalken en bewateren is het ook nodig om minimaal één keer per jaar, en bij voorkeur in het voorjaar én najaar, met een verticuteerder over je grasmat te gaan. Zo verwijder je mos- en plantenresten en geef je gras weer ruimte om te groeien.

Hoe je gazon er na het verticuteren uitziet? Dat kan even schrikken zijn. Een verticuteerder laat je gazon gehavend achter, misschien zelfs wat kaal. Maar door bijzaaien en bemesten komt je grasmat er mooier uit. Lees ook ons advies over je gazon verticuteren.

Verticuteermachines, welke kopen?

Heb je een klein gazon, dan kun je handmatig verticuteren met een verticuteerhark. Maar voor een gazon van formaat is dit te zwaar. Beter gebruik je dan een verticuteermachine. Sommige machines hebben twee functies: naast verticuteren kunnen ze ook beluchten. Beluchten is een minder intensieve manier van grond bewerken: de machine snijdt niet door de wortels van het gras, maar maakt alleen fijne openingen in de grond.

Bij Welkoop kun je verschillende elektrische verticuteermachines kopen. We hebben ze van Wolf-Garten, Stihl en Stiga. De meeste kunnen verticuteren én beluchten. Op welke laat je je keuze vallen? De grootte van je gazon speelt in elk geval een doorslaggevende rol: verticuteermachines heb je in verschillende breedtes en zwaartes, wat ze geschikt maakt voor gazons tot een bepaalde grootte.

  • Gazon van 50 m² - 100 m²

Stiga en WOLF-Garten hebben een verticuteermachine die voordelig is en heel geschikt voor gazons tot 50 of 100 vierkante meter. Ga bijvoorbeeld voor een verticuteermachine van Stiga met een werkbreedte van 32 centimeter en 16 stalen tanden. De resten die de machine uit het gras haalt, worden opgevangen in een opvangbak van 40 liter. Of ga voor een WOLF-Garten VS verticuteermachine met een werkbreedte van 30 centimeter en een vermogen van 1200 watt. Deze machine is geschikt voor een gazon tot 100 m² maar kan, in tegenstelling tot de VA-variant, alleen verticuteren. Wil je er ook mee beluchten, dan heb je een optionele, losse beluchtingsrol nodig.

  • Gazon van 200 m² - 500 m²

Bij een groter gazon horen zwaardere tuinmachines. Daarom hebben Stiga, WOLF-Garten en Stihl ook verticuteermachines die weer net wat breder zijn, meer messen hebben of meer vermogen hebben. Ze zijn daardoor geschikt voor gazons tot 200 of 300 vierkante meter. Is je gazon nog groter, kijk dan eens naar een WOLF-Garten verticuteermachine van 1800 watt en een werkbreedte van 37 centimeter, of een professionele Stihl verticuteermachine die geschikt is voor gazons tot 500 vierkante meter.

Het voordeel van een verticuteermachine kopen is dat je je gazon elk jaar weer intensief kunt bewerken. Maar misschien heb je geen opbergruimte voor een extra tuinmachine. Of ga je slechts eenmalig verticuteren – om het eens te proberen. Bij Welkoop kun je verticuteermachines huren voor een dagdeel of hele dag. Zoek jouw dichtstbijzijnde Welkoop-winkel op om te zien of je in deze winkel terecht kunt voor deze verhuurservice.