Kerst vier je samen met je hond

Kerst draait om samen zijn. En dat betekent niet alleen met je familie maar ook je hond!

Het beste cadeau wat je een hond kunt geven deze kerst is lekker naar buiten om te wandelen, rennen en spelen met zijn baasje!

Activiteiten kalender

20/12 & 27/12 - Met je hond door het Almeerderhout
Stadsbossen Almere / Flevoland

Ga lekker met je hond aan de lijn, wandelen door het Almeerderhout. Bij aankomst kun je een routekaart halen bij het informatiecentrum. Daar kun je in lezen welke dieren, bomen en planten je allemaal tegen kunt komen. Wandel langs de Beverbrucht en ga op zoek naar reeën, vossen, ijsvogels en nog veel meer. En ben je helemaal uitgewandeld? Sluit dan af bij het restaurant van het Buitencentrum met een lekkere warme kop soep met brood. Niet te vergeten, ze hebben ook wat lekkers voor je hond.

Bijzonderheden: kosten € 5,-

Meer informatie vind je hier

 

21/12 - Snertwandeling langs de Linge 15 km
NS station Leerdam

Een wandeling gevuld met échte winterse Erwtensoep. We wandelen van Leerdam, door Acquoy naar fort Asperen waar de warme Erwtensoep voor ons klaarstaat. Na het opwarmertje wandelen we weer terug naar de binnenstad van Leerdam. Het is geen officieel losloopgebied maar het is een rustig gebied dus loslopen kan prima. Kijk voor meer info op Facebook hondenlangeafstandwandelgroep.

Bijzonderheden: maximaal 12 deelnemers, kosten € 7,50 (voor de Erwtensoep), starttijd 12:00 uur

Meer informatie vind je hier

 

21/12 - Lichtjeswandeling Almeerderhout
Stadsbossen Almere / Flevoland

Deze sfeervolle kaarsjeswandeling door de bossen van Almeerderhout wil je niet missen. Stadslandsgoed De Kemphaan is versierd met lichtsnoeren langs de paden en hopelijk de sterren aan de hemel. De nachtelijke geluiden in het bos zorgen voor een bijzondere ervaring.Als de handjes wel wat verwarming kunnen gebruiken komen we aan bij de boswachter. Hij staat daar klaar met een houtvuurtje om even samen op te warmen en genieten van een mooie avond. Kom lekker met het hele gezin! Maak je zelf je lampion of neem je er een mee? Je hond mag aangelijnd mee tijdens deze wandeling.

Bijzonderheden: vanaf 2 jaar, kosten € 3,-

Meer informatie vind je hier

22/12 - Winterse stilte van de Groote Peel
De Pelen

Tijdens de winter is het ontzettend stil in de Groote Peel. Dat voelt rustgevend en bijzonder. Laat je leiden door een gids van Staatsbosbeheer die je vertelt over de natuur in dit seizoen. Alles lijkt stil te staan en er hangt een serene rust over het uitgestrekte hoogveengebied. Je hond mag gewoon aangelijnd mee tijdens deze wandeling.

Bijzonderheden: 6 km, kosten € 5,-

Meer informatie vind je hier

22/12 - Fort & Fit
Everdingen

Op een mooie plek aan de Lek ligt Fort Everdingen. Een fort gebouwd in de 19de eeuw om de Nieuwe Hollandse Waterlinie te versterken. De Waterlinie was de belangrijkste verdedigingslinie van ons land! Als je nu naar het fort gaat word je verrast door een stoere thuishaven van een bierbrouwerij, mét een proeflokaal. Ga samen met de fortwachter op pad en kom onderweg van alles te weten over het fort en de omgeving. Begin met een lekkere kop koffie of thee en sluit af met frühshoppen met bier of zopie! Je hond is van harte welkom tijdens deze wandeling.

Bijzonderheden: kosten vanaf € 5,-

Meer informatie vind je hier

22/12 & 29/12 - Wekelijkse zondagochtendwandeling
Nieuwe Pekela

Deze wekelijkse zondagochtendwandeling van bijna 5 km met 2 obstakels is gevuld met watertjes om te zwemmen, velden om te rennen en genoeg bomen en planten om te snuffelen voor honden. Bijzonderheden: Begint om 10:00 uur. Wil je meedoen? Gebruik dan de DoggyDating app.

Meer informatie vind je hier

26/12 & 31/12 - Struinen door de Meeuwenduinen
Schouwen-Duiveland / Zeeland

De Meeuwenduinen is een bijzondere plek op Schouwen-Duivenland waar het duin prachtig opstuift en haar vele gezichten laat zien. Laat je meenemen door dit doorgaans afgesloten gebied door een gids. Hij leidt je over de duintopen, door duinvalleien, over bemoste hellingen en langs prachtige zandverstuivingen. Tijdens deze wandeling kom je alles tegen, van duin tot bos en van strand tot open weides. Je hond mag aangelijnd mee tijdens deze mooie wandeling.

Bijzonderheden: vanaf 10 jaar, kosten € 5,- (t/m 12 jr: € 2,50)

Meer informatie vind je hier

26/12 & 28/12 - Struinen door het Munnikenland
Bommelerwaard / Gelderland

Ontdek tijdens de kerst de ruige paden van de uiterwaarden van het Munnikenland samen met je familie en de hond. Het is zelfs mogelijk om je te laten rondleiden door een gids door het prachtige gebied rondom Slot Loevestein. Hij/zij vertelt je meer over de planten en dieren die hier leven en misschien kom je zelfs een konikpaard tegen.

Bijzonderheden: vanaf 8 jaar, kosten € 5,- (t/m 12 jr: € 3,-)

Meer informatie vind je hier

27/12 & 2/1 - Schemerwandeling Westerschouwen
Schouwen-Duiveland / Zeeland

Houd je oren en ogen wijd open tijdens een wandeling door het grootste bos van Zeeland. Roffelende spechten, damherten en reeën opzoek naar hun maaltje en vleermuizen die in en uit vliegen. Neem je hond aangelijnd mee op pad met de gids, geniet van de rust en de zilte lucht en verwonder je over het bos en de dieren.

Bijzonderheden: vanaf 8 jaar, kosten € 5,- (t/m 12 jr: € 2,50)

Meer informatie vind je hier


28/12 & 2/1 - Strandjutten op Schouwen
Schouwen-Duiveland / Zeeland

Oude flessen, wrakhout, wieren en schelpdieren. Je vindt de gekste dingen tijdens het strandjutten op het Noordzeestrand bij Westerschouwen. Dit is leuk voor de kleintjes maar ook heerlijk voor je hond om (aangelijnd) over het strand te rennen. Een dag vol zoeken en struinen over het strand van ons land. Je vondsten en die van anderen kun je tentoonstellen of bekijken in de Juttershut. Komen jullie strandjutten?

Bijzonderheden: vanaf 7 jaar, kosten € 5,- (t/m 12 jr: € 2,50)

Meer informatie vind je hier

 

29/12 - Maandelijkse wandeling de Meinweg

Nationaalpark de Meinweg

De afsluiter van het jaar. Wandel samen met je hond(en) mee met de laatste wandeling van het jaar. Het ravotten begint op de parkeerplaats bij de Boshut. Na het uitrazen is het tijd om op te warmen met een glaasje glühwein of een heerlijke kop warme chocomel. Bijzonderheden: Wil je meedoen? Gebruik dan de DoggyDating app.

Meer informatie vind je hier

29/12 & 2/1 & 3/1 - Speuren naar sporen in de Groote Peel
De Pelen / Limburg

Ontdek de natuur in de winter. Kleed je lekker warm aan en ga samen met de peelgids opstap. Speur samen naar dierensporen en ontdek welke dieren er een winterslaap houden en welke nog volop actief zijn. En als klap op de vuurpijl kan je na afloop uilenballen pluizen. Neem je hond gezellig mee maar vergeet hem niet aan de lijn te doen.

Bijzonderheden: vanaf 6 jaar, 2,5 km kosten € 6,- (t/m 12 jr: € 4,-)

Meer informatie vind je hier

31/12 - Eindejaarswandeling door De Groote Peel
De Pelen / Limburg

Er gaat niets boven een stevige winterwandeling op oudjaarsdag. Neem je hond aangelijnd mee en banjer samen met een gids door De Groote Peel. Onderweg vertelt de gids van Staatsbosbeheer je van alles over de natuur in winterrust. Halverwege wordt er geproost op het nieuwejaar en sluit de wandeling af met een warme kop soep in de Peelboerderij.

Bijzonderheden: vanaf 12 jaar, 12 km, kosten € 12,50

Meer informatie vind je hier

31/12 - Fien aan de wandel op oudejaarsdag
Kaatsheuvel

10, 9, 8... nog even snel naar buiten met de honden voordat het feest begint. Sluit je aan bij Fien en wandelt samen je honden op oudejaarsdag. De wandeltocht gaat van start op de parkeerplaats bij de Roestelberg in Kaatsheuvel.

Bijzonderheden: starttijd 9:30 uur. Wil je meedoen? Gebruik dan de DoggyDating app.

Meer informatie vind je hier

1/1 - Nieuwjaarsarrangement Almeerderhout        
Stadsbossen Almere/Flevoland

Begin het jaar goed met een heerlijke wandeling. Dus hup trek je wandelschoenen aan, doe je hond aan de lijn en naar de Almeerse Bossen maar. Maak eerst een rit met de ecokar en proost daarna op een het nieuwe jaar met een heerlijke prosecco en een lekker hapje bij restaurant Buitengewoon Lekker.

Bijzonderheden: vanaf 12 jaar, kosten € 12,50

Meer informatie vind je hier