Laarzen

Laarzen zijn in meerdere opzichten ideaal. Als het regent, blijven je voeten lekker droog, maar ook bij forse kou houdt het je voeten warm. Laarzen beschermen ook tegen vocht en vuil. Je kunt er makkelijk mee de tuin in, een wandeling maken of dragen op een festival. Bij Welkoop hebben we namelijk ook een aanbod van rubberen laarzen met leuke printjes. Mocht je interesse hebben ons grote aanbod laarzen; bij Welkoop worden deze gratis bezorgd vanaf een bestelwaarde van €40,-. We adviseren je graag online of kies ervoor om langs te komen in één van de vele Welkoop winkels voor persoonlijk advies.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Verschillende soorten laarzen

Er zijn verschillende laarzen voor allerlei soorten situaties. Zo zijn er regenlaarzen, winter laarzen, outdoor laarzen en werklaarzen. Het grote voordeel van werklaarzen is dat er bij de meeste laarzen geen veters gestrikt hoeven te worden. Ze zijn mede daardoor geschikt voor dagelijks gebruik. De meeste werklaarzen, zoals de grisport werklaars, zijn goed gevoerd en ideaal bij lage temperaturen. De veiligheidszool bij de werklaarzen zorgt ervoor dat je voeten goed beschermd blijven tegen stoten, spijkers en andere scherpe voorwerpen.

Bij het kiezen van de geschikte laarzen, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden:

  • Er zijn regenlaarzen voor dames en heren
  • Welke werkzaamheden je gaat uitvoeren
  • De weersomstandigheden
  • De pasvorm van de laars

Een goed aansluitende laars is belangrijk: het is niet alleen comfortabel, maar het biedt ook ondersteuning en vermindert de kans op verzwikken en struikelen tijdens het klussen of wandelen. 

Het onderhouden van je laarzen

Het is belangrijk om je laarzen goed te onderhouden; dit verbetert de levensduur. Gebruik bijvoorbeeld een zachte borstel om je laarzen licht op te poetsen. Mocht je leren laarzen aanschaffen, dan kan een leder crème van pas komen. Dit houdt het leer flexibel. 

Er zijn ook alledaagse tips die je kunt toepassen na het dragen van je laarzen. Dat zijn kleine dingen, zoals je laarzen na gebruik laten drogen en het vuil verwijderen. Vergeet dan niet tussen de randjes van de zool te poetsen. Zodra het grove vuil verwijderd is, kun je de laarzen napoetsen met een vochtige doek. Op deze manieren blijven je laarzen zo goed als nieuw! Met deze informatie kun je je laarzen zo goed mogelijk onderhouden of nieuw leven inblazen. 

Wil je je meer verdiepen in de schoenen van Welkoop? Bekijk dan ook klompen, instappers, pantoffels, wandelschoenen, werkschoenen, slippers en schoenaccessoires.