Vrijetijdslaarzen

Hou je voeten warm en droog met outdoor vrijetijdslaarzen. Vooral in de herfst en winter zijn ze ideaal als je een wandeling in het bos maakt of in de tuin werkt. De laarzen zijn er in dames- en herenuitvoeringen. Kies als het echt koud wordt voor winterlaarzen.

Regenlaarzen

Kies regenlaarzen die comfortabel zitten, zeker als je veel wandelt. Goede regenlaarzen zijn waterdicht en vuilafstotend. Let op of ze ademend zijn, zodat je voeten niet heel zweterig worden. De zolen hebben veel grip, zodat ze ook prettig lopen op een regenachtige weg of nat bospad. Ze zijn er in lange en korte uitvoeringen, gemaakt van leer of rubber.

Winterlaarzen

Kies in de winter voor thermolaarzen. Speciaal gemaakt om te dragen in koude omstandigheden. Ideaal als het flink vriest. Let op de isolatie: hoe beter de isolatie van de laars, hoe warmer hij is. Een isolatielaag van stilstaande lucht maakt winterlaarzen warm. Kies daarom voor een laars die niet te strak zit. Laarzen met een voering van lamsvel geven de beste isolatie. Imitatiebont en andere soorten kunststof komen ook vaak voor als voering in winterlaarzen. Vaak geven fabrikanten de comfort-isolatiewaarde aan van een laars. Bedenk wel dat deze waarde gebaseerd is op een gemiddelde. Neem laarzen met een warmere voering als je snel koude voeten krijgt of veel stilstaat. Bij winterlaarzen is het minder belangrijk dat ze waterdicht zijn, omdat de lucht in de winter meestal droog is.

Grip

De profielzool van winterlaarzen is meestal gemaakt van zachter rubber dan gewone schoenen. Dit geeft meer grip op een gladde ondergrond. Soms is er gemalen glas of canvas in de zool verwerkt voor extra grip. Ga je wandelen op harde sneeuw of ijs? Bevestig dan een extra anti-sliplaag aan je laarzen.

Onderhoud

Spuit rubberen laarzen regelmatig in met een verzorgende en beschermende spray. Deze zorgt dat het rubber niet uitdroogt en er geen scheurtjes ontstaan. Ook kun je de laarzen dan gemakkelijker schoonmaken. Smeer winterlaarzen zo nu en dan in met een wax op waterbasis. Spoel de laarzen af als er buiten gestrooid is. Want strooizout tast de laarzen aan. Met een laarzenspanner blijft de vorm mooi.

Wil je meer informatie? In onze winkels geven wij je graag persoonlijk advies.