Wormenmiddel hond

Snuffelen, rollen, likken. Honden vinden het allemaal even heerlijk. Maar ze lopen hierdoor wel constant het risico op een worminfectie: wormeitjes zijn overal. Het is daarom belangrijk om je hond te ontwormen. Zo voorkom je dat je hond ziek wordt door wormen – en een worminfectie doorgeeft aan mensen. Bij Welkoop hebben we wormenmiddel voor je hond van verschillende merken, zoals No Worm, Beaphar, Milbemax en Kenner, ons eigen merk. De meeste soorten dien je toe via een tablet. Is je hond een fijnproever? Ga dan voor een kauwtablet met smaakje.

Bekijk ook: No Worm wormenmiddel hond | Vachtverzorging hond | Gezondheid hond

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Ontworming hond

Je hond kan overal besmet raken met wormeitjes of wormlarven. Maar ook bij puppy’s is het gevaar van wormen al aanwezig: pups worden vaak geboren met spoelwormen. Omdat je hond van wormen ziek kan worden, en hij de worminfectie ook kan doorgeven aan mensen, is het voor de gezondheid van je hond en je omgeving belangrijk om te ontwormen. Zorg daarom tijdig voor een wormenkuur voor je hond. 

Soorten wormenmiddel voor de hond

Bij Welkoop koop je verschillende soorten wormenmiddel voor de hond. Wat is de beste ontworming voor je hond? Dat is onder andere afhankelijk van of je hond makkelijk tabletten slikt. 

De meeste merken maken gebruik van een tablet. Ontwormingstabletten voor je hond doe je in de bek of verstop je in bijvoorbeeld vers vlees of blikvoer. Wel moet je er zeker van zijn dat de tablet ook echt meteen, en in z’n geheel, wordt opgegeten. Zijn tabletten een lastig verhaal? Overweeg dan kauwtabletten.

Het ontwormen van de hond gebeurt door werkzame stoffen. Zo werken de producten No Worm Pro, Milbemax, Beaphar Milquestra en Kenner tegen veel voorkomende wormen dankzij de twee werkzame stoffen milbemycine oxime en praziquantel

  • Beaphar heeft de tabletten voor de ontworming van je hond voorzien van een rundvleessmaak. Hun All-in-one beschermt tegen spoelwormen, haakwormen en lintwormen. Milquestra is hun breedst werkende wormenmiddel voor de hond en werkt tegen nog meer soorten wormen.
  • Van ons eigen Welkoop-merk Kenner kun je Duo-bescherming kopen. Hiermee haal je, naast tabletten tegen wormen, meteen de bescherming tegen vlooien en teken in huis. De ontwormingstabletten hebben een omhulsel die naar vlees smaakt, zodat je hond ze lekker zal opsmikkelen.
  • Milbemax is een merk dat je maar zo kan tegenkomen bij je dierenarts. Je kiest uit Milbemax Kleine hond (voor honden tot 10 kg) of Milbemax grote hond (voor honden vanaf 5 kg). Ook kun je ervoor kiezen om te ontwormen door je hond de Milbemax kauwtabletten te geven. Deze zachte tabletten met kipsmaak zijn meteen een beloning!
  • No Worm heeft drie soorten wormenmiddel voor je hond. No Worm Pro is speciaal bedoeld voor honden en bevat de werkzame stoffen milbemycine oxime en praziquantel. Vist jouw hond de tabletten haarfijn uit zijn eten en laat hij ze liggen? Misschien is een wormmiddel in pastavorm een idee: die geef je in de bek of meng je door de voeding. No Worm Diacur moet je drie dagen achtereen geven. Heb je ook een kat in huis? Diacur is de ontworming voor hond én kat!

Wanneer je hond ontwormen?

Je viervoeter kan het hele jaar door in aanraking komen met wormeitjes. Om deze reden is het belangrijk om je hond het hele jaar door te ontwormen: tot je hond 12 weken is elke twee weken, tot een half jaar elke maand, en daarna om de drie maanden.

Een wormmiddel werkt bij je hond op het moment dat hij de tablet eet: de werkzame stoffen doden de wormen. Het is niet zo dat de tabletten een bepaalde werkingsduur van een aantal maanden hebben, zoals bij een vlooienmiddel het geval is. Om deze reden moet je het ontwormen bij je hond vaker herhalen. Komt je hond veel in aanraking met kinderen, dan kan het slim zijn om vaker te ontwormen. 

Weet je niet zeker welk wormmiddel voor jouw hond geschikt is? Kom dan gerust langs bij een Welkoop bij jou in de buurt. Onze dierspecialist adviseert je graag bij de keuze van een geschikt ontwormingsmiddel.