Droogvoer hond

Met droogvoer zet je je hond een complete hondenmaaltijd voor. De brokken bevatten alles wat nodig is voor een heerlijk hondenleven. En ze vallen ook nog eens bij veel viervoeters in de smaak! Van rund tot kip en van zalm tot gevogelte – droog hondenvoer komt in verschillende smaken. Bij Welkoop kies je het beste droogvoer voor jouw hond: naast de verschillende smaken, hebben we verschillende merken. Zoals Royal Canin, Prins, Jarco, Eukanuba, Smolke, Naturel Fresh, Biofood, VITALstyle, Pro Plan én ons eigen merk Kenner.

Bekijk ook: Adult droogvoer | Puppy droogvoer | Natvoer hond

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Droog hondenvoer

Het idee is best eentonig. Elke dag brokken. Toch vinden honden droogvoer vaak heerlijk! Daarbij is droog hondenvoer ook nog eens compleet: de brokjes bevatten alle voedingsstoffen die je hond nodig heeft. Natuurlijk kun je de brokken best eens afwisselen met een dagje natvoer of vers vlees.

Tip! Hoewel het hondenvoer droog is, wil je de brokken wel vers houden. Bewaar ze daarom in een luchtdichte voerton.

Wat is het beste droogvoer voor mijn hond?

Bij Welkoop hebben we droogvoer van allerlei merken. Elk merk heeft weer andere brokken. Welke kies je? Wat is het beste droogvoer voor jouw hond?

In het nest at jouw hond als pup een bepaald merk hondenvoer. Dit merk kun je blijven voeren; de fokker had waarschijnlijk goede ervaringen met het droogvoer. Maar natuurlijk kun je ergens anders op overgaan. Kiezen wat het beste droogvoer is voor jouw hond, is een kwestie van naar je hond kijken.

  • Leeftijd.

Is je hond een puppy, junior, adult of senior? Voor elke leeftijdscategorie zijn er andere brokken.

  • Smaak

Wat vindt je hond lekker? Kies uit smaken zoals lam, kip, rund, zalm, eend, gevogelte, kalkoen, hert, konijn. En experimenteer eens met een andere soort als jouw hond zijn voerbak niet meer met smaak leeg eet.

  • Hondenras

Is jouw hond een klein of groot hondenras? Je kunt je voorstellen dat de brokjes voor een teckel kleiner moeten zijn dan die voor een berner sennenhond. Sommige merken hebben zelfs droogvoer afgestemd op een specifiek hondenras!

  • Geperst of krokant.

Ga je je hond geperste of krokante brokken geven? Geperste brokken kunnen een voordeel hebben voor actieve honden. Deze brokken geven minder maagbelasting. Krokante brokken zijn wat harder van structuur: ze zijn voorzien van een coating van vet of olie. Heel geschikt voor jouw hond als die een kieskeurige eter is, of wanneer de spijsvertering niet optimaal is.

  • Gezondheid

Naast de bovenstaande factoren, zijn er nog de specifieke ‘problemen’ die een hond kan hebben. Misschien heeft je hond de neiging tot overgewicht? Heeft hij een gevoelige huid? Kan zijn gebit wel wat ondersteuning gebruiken? Is jouw hond gesteriliseerd of gecastreerd? Voor al deze specifieke situaties en meer zijn er geschikte brokken. Door de speciale samenstelling ondersteunen ze de gezondheidsproblemen van jouw hond.

  • Budget.

Naast dat je naar je hond kijkt voor het kiezen van de brokken, kun je ook naar je budget kijken. Hoeveel wil je besteden aan het droogvoer? Hoewel al het voer dat je bij Welkoop kunt kopen goed is – zit er verschil in samenstelling en daarmee in prijs. Een droogvoer met een hoog percentage vlees is bijvoorbeeld duurder dan brokken met een lager percentage vlees. Zoek je goed, maar goedkoop hondenvoer? Kijk dan eens naar de brokken van ons eigen merk: Kenner.

Tip! Lees ook ons advies over hondenvoer.

Heeft jouw hond een overgevoeligheid, huidproblemen of gewrichtsproblemen? Bij Welkoop koop je ook veterinair voer: droogvoer voor je hond dat je in samenspraak met je dierenarts geeft.

Zakken droogvoer met verschillende inhoud

Droogvoer voor honden is er in kleine zakken van 1 tot 4 kilogram en grote zakken van 7,5 tot 15 kilogram. Voor welke je gaat, hangt een beetje van je hond af. Heb je een kleine hond, dan is een kleine zak al snel voldoende. Zo voorkom je dat de brokjes oud worden en dus minder smaakvol. Heb je een grote viervoeter? Of meerdere honden? Dan kun je wel voor een grote zak voer gaan. En die laat je zó thuisbezorgen. Scheelt jou weer sjouwen!