Tuinsproeiers & Spuiten

Sproei je tuin in een handomdraai. Letterlijk! Jij hoeft alleen nog maar de buitenkraan open te draaien. Je nieuwe tuinsproeier van Welkoop doet het werk voor je. Sluit bijvoorbeeld een zwenksproeier aan op je tuinslang en laat een grote oppervlakte gelijkmatig sproeien met zo’n mooie waaier. Of kies voor het heerlijke geluid van de pullssproeier die flink ver kan sproeien. Deze kan je een bepaalde hoek van je tuin laten sproeien, of volledig in de rondte voor je grasmat. Voor de professionele tuinsproeiers en de ontspannen tuiniers hebben wij de beste sproeiers in huis.

Bekijk ook: Tuinslangen | Slangenwagens | Regentonnen

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Tuinsproeier kopen

Loop jij liever rustig door de tuin en sproei je met de hand? Of ga je inderdaad voor de automatische tuinsproeier en laat jij het zware werk aan bijvoorbeeld een sproeier van Gardena over? Wat je voorkeur ook heeft, bij Welkoop hebben we de beste sproeiers voor in je tuin. Maar wist je dat verschillende sproeiers ook voor verschillende toepassingen geschikt zijn? We bespreken ze, zodat jij een goede keus kunt maken.

 • Voor je gazon en grote tuinplanten
  Je gazon of tuin volledig sproeien is een flinke klus. Daarom raden we voor een gazon als eerste een zwenksproeier aan. Deze tuinsproeier heeft een goed instelbaar bereik, die je volledig op je gazon kunt afstellen. Zet de zwenksproeier in het midden van je gazon, dan kunnen ook de randen van je tuin nog worden gesproeid. Zoek je nog meer bereik, koop dan de Aquazoom van Gardena. Goed voor 25 tot 250 vierkante meter sproeioppervlak! Goede tip: als je een langere tuin hebt, leg de zwenksproeier dan zoveel mogelijk achterin als je begint met sproeien. Dan kan je de zwenksproeier naar voren trekken aan de tuinslang, zonder dat je de natte tuin in hoeft.
 • Groter oppervlak sproeien
  Wil je meer bereik, dan is de sectorsproeier of turbinesproeier een betere oplossing. De sectorsproeier is voor een gemiddelde tuin al prima geschikt. Het bereik vanaf de spuitmond is ongeveer 13 meter. Koop daar wel de losse driepoot standaard bij. Je kunt ook nog een grotere sectorsproeier kopen voor meer bereik. Deze behaalt zo’n 15 meter en geeft de mogelijkheid om 2 spuitmonden aan te sluiten, voor een boven- en onderstraal. Vergeet voor deze sproeier niet de speciale standaard te kopen, deze maakt het aansluiten van een tweede tuinslang mogelijk.

 • Voor gevoelige planten
  Heb je een gazon pas kort geleden aangelegd, of ligt het net ingezaaid? Of heb je gevoelige mooie bloemen in de tuin staan? Dan heb je daar wat fijner materiaal voor nodig. De Gardena Twist gazonsproeier steek je eenvoudig in de grond en stel je in voor een kwart, half of heel rondje besproeien. De nevel uit de kop is fijn maar heeft toch voldoende bereik, maximaal zo’n 5 meter in alle richtingen vanaf de spuitkop.

 • Plaatselijk sproeien en meer controle
  Als je tuin niet zo groot is, of als je plaatselijk alleen bloembakken wil sproeien, dan kan je beter met de hand sproeien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sproeilans? Deze koppeling sluit je makkelijk op de tuinslang aan. Door de ergonomische handgreep kan je de waterdruk makkelijk regelen en de lange stang geeft je veel bereik. Makkelijk voor hoge potten of planten die net te ver weg staan. Wil je kunnen kiezen tussen een harde straal of hele fijne nevel? Dan zijn de tuinspuiten van Gardena ideaal!

Je tuin sproeien en bewateren
Je hebt de ideale tuinsproeier gekozen, maar mist nog wat belangrijk gereedschap voor in de tuin. Is je tuinslang wel lang genoeg voor je nieuwe sproeier? Misschien is het ook wel slim om de plantenbakken aan je balkon met een gieter water te geven. Dan hoef je niet met de tuinslang en al het balkon op! Wordt al dat sproeien toch wat te duur, dan kan je ook investeren in een regenton en een beregeningspomp. We weten alles over je tuin bij Welkoop. Bezoek eens onze pagina over werken in je tuin.