Moestuinmest

Smullen uit eigen moestuin. Het is lekker en gezond. Er gaat niets boven oogsten en het resultaat zien en proeven van je eigen inspanningen! Om een rijke oogst te krijgen, doe je er goed aan om sommige planten in je moestuin te bemesten. Hiervoor is speciale moestuinmest. Bij Welkoop kun je mest voor je moestuin kopen van ons eigen merk, maar ook van merken als ECOstyle en DCM.

Bekijk ook: ECOstyle mest | DCM mest | Culterra mest

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Moestuin bemesten

De ingrediënten voor een gezonde moestuin? Water, wisselteelt en goede bemesting. Mest in je moestuin zorgt voor een goede grond met voldoende voeding. En daardoor krijg je sterkere planten.

Niet alle fruitplanten en groenteplanten hebben alsmaar mest nodig. Kleine eters (peulvruchten en keukenkruiden) en matige eters (zoals wortels en spinazie) hebben eigenlijk geen extra voeding nodig. Hoe anders is dat met veelvraten! De koolsoorten, aardbeien, komkommers, preien en meer hebben wél organische mest nodig. Met deze meststoffen voor je moestuin voeg je extra voedingsstoffen toe én verbeter je de structuur van de bodem.

Tip! Bemest de hele moestuin een keer in de drie jaar grondig. Lees ook ons advies over groente en fruit verbouwen in je moestuin.

Mest voor je moestuin kopen

Er zijn veel soorten meststoffen. Voor het gazon en de siertuin. En voor je moestuin. Zo hebben de merken DCM en ECOstyle moestuinmest voor fruitplanten en ook specifieke bemesting om tekorten in de bodem aan te vullen. Zoek je iets universeels wat je voor alle groenten, kruiden en fruit in je groentetuin kunt gebruiken, ga dan voor universele moestuinmest.

Wil je compost maken? ECOstyle Compostmaker versnelt het proces van compostering. Hiermee verandert je tuinafval in 6 tot 8 weken tot waardevolle humus.

Bemesting voor moestuin van Welkoop

Ook van ons eigen merk koop je meststoffen voor je moestuin. Onze organische moestuinmest heeft een uitgebalanceerde samenstelling. Het bevat naast stikstof, fosfor en kalium ook magnesium en ijzer. Hiermee zorgt deze mest voor een evenwichtige groei. De meststof geeft snel resultaat én heeft een lange nawerking. De voedingsstoffen komen dus geleidelijk vrij, waardoor je planten niet te veel meststof in één keer krijgen.

Je moestuinplanten van specifieke mest voorzien? Welkoop Moestuinmest Patentkali bevat een hoog kaliumgehalte en magnesium. Deze mest maakt je planten stevig. Kalium is een onmisbaar voedingselement. Het zorgt voor stevigheid en een goed transport van water en voedingstoffen in de plant.

Tip! Hou het natuurlijk wanneer je je groentetuin gaat bemesten, zonder chemicaliën. Ga voor organische meststoffen en laat chemische bestrijdingsmiddelen achterwege. Het mooie van een moestuin is immers dat je groente en fruit eet dat niet met chemicaliën is behandeld.