Schoffels

In je tuin ligt mooie en voedzame aarde. Gezonde potgrond, daar wordt je tuin blij van. Helaas weet onkruid je dan ook gemakkelijk te vinden. Hoe langer je het onkruid de tijd geeft, hoe moeilijker het wordt om alles weg te krijgen. Daar heb je de schoffel voor. Maak de grond los, snij de wortels van het onkruid kapot en zorg dat de grond er weer mooi en onkruidvrij bij ligt. Heb je wat compactere grond in de tuin, dan kan je beter een hak kopen. Bij Welkoop hebben we ze gelukkig allebei.

Bekijk ook: Alle Tuingereedschap | Tuinmachines | Tuindecoratie

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Schoffel kopen

Koester jij ook een wrok tegen het onkruid? Het is een eindeloze strijd, maar eentje die je keer op keer kunt winnen. Zeker met het goede tuingereedschap. Als je het regelmatig doet, kan schoffelen best rustgevend zijn. Nu moet je nog bedenken welk gereedschap je tuin nodig heeft. Daar kunnen we je wel bij helpen.

  • De hak
    Heb je harde grond in je tuin? Dan is het flink ploeteren met een normale schoffel. Dan kun je beter kiezen voor een hak. Met een hak kun je ook de grond omploegen, maar met een stuk meer kracht. De hak heeft een stalen kop die in een scherpe hoek staat. Daarmee kun je letterlijk de grond omhakken. Vooral voor grond die al lang ligt en kleigrond is de hak heel geschikt. We raden wel aan om een hak met een lange steel te gebruiken. Dan hoef je niet in de buurt van je tenen te hakken.

  • De schoffel
    Als je wat zachtere grond in je tuin hebt en iets rustiger te werk wil gaan, dan heb je een schoffel nodig. De schoffel heeft ook een scherpe stalen kop, maar deze staat in een vlakke hoek, zodat je deze ondieper in de grond kunt gebruiken. Met de schoffel hak je dan ook niet, maar ‘bezem’ je als het ware van voor naar achter. Je hebt de schoffel in allerlei vormen. Zo hebben we de Hollandse schoffel, de puntschoffel en zelfs een hartvormige schoffel. Ga je liever wat voorzichtiger te werk in je bloemenperk? Kies dan voor een handschoffel of handhakje.

De schoffel met steel

Gelukkig kan je gewoon blijven staan terwijl je in de tuin werkt. De meeste schoffels en hakken bij Welkoop hebben een steel, zelfs met verschillende lengtes! Zo zit er altijd de juiste maat bij. Wist je dat we bij Welkoop nog meer gereedschap hebben die zo’n makkelijke steel hebben? We vertellen je over de voordelen en soorten op onze adviespagina. Ook kan je onze schoffels selecteren op basis van de steellengte. Ben je heel lang, of juist niet zo groot? Dan is het goed om te weten dat onze schoffels tussen de 120 en de 170 cm lang zijn.

Werken in de tuin

Zie je na het schoffelen ineens het onkruid tussen je tegels zitten? Koop dan gelijk een onkruidborstel voor je tuinpad. Loopt het onkruid de spuigaten uit, dan kan je ook kiezen voor een onkruidbrander. Bij Welkoop hebben we voor al het onderhoud in je tuin een pagina bomvol gereedschap. Bekijk daarom eens onze pagina over werken in je tuin.