Thermometers & weerstations

Weten hoe koud of warm het buiten is? Of wat de luchtdruk is? Met meetapparatuur in je tuin heb je deze weersinformatie uit eigen hand. Bij Welkoop kun je een buitenthermometer kopen van onder andere het merk Nature. We hebben deze thermometers in verschillende kleuren, soorten en van verschillende materialen. Ga bijvoorbeeld voor een muurthermometer, een thermometer op stok of een exemplaar dat je bevestigt aan het kozijn. Het is maar net welke goed in jouw tuin past! En heb je een composthoop? Ook hiervoor hebben we de juiste thermometer.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Muurthermometer

Een muurthermometer voor buiten is gemaakt van metaal of kunststof. Je hangt hem, zoals de naam al zegt, aan de buitenmuur. Zoek de plek zorgvuldig uit: hang je een buitenthermometer in de volle zon of in de schaduw, dan zullen de temperatuurgegevens onnauwkeurig zijn en dus niet representatief voor de buitentemperatuur.

Kies bijvoorbeeld uit een van de volgende buitenthermometers.

  • De decoratieve muurthermometer met grote, zwarte cijfers hebben we in twee varianten: ga voor de voordelige thermometer van kunststof óf ga voor de duurzame thermometer voor buiten van metaal.
  • Wil je in een seizoen weten wat de maximale en minimale temperatuur is? Dan is de digitale min-maxthermometer een aanrader. Deze thermometer houdt met digitale cijfers bij wat de koudste en warmste temperatuur is geweest – tot je hem zelf weer reset.
  • Haal buiten naar binnen met de kozijnthermometer! Dit exemplaar monteer je buiten aan het kozijn en de temperatuur lees je af door het raam. Handig!
  • Een buitenthermometer die je aan de muur kunt hangen, maar ook op een stok ergens in de tuin of een bloempot kunt prikken, is de Nature Solar buitenthermometer. De temperatuur kun je overdag én ’s avonds makkelijk aflezen dankzij de LED-verlichting die op zonne-energie werkt. 

Compostthermometer

Naast de muurthermometer voor buiten, is er de compostthermometer, onmisbaar wanneer je je eigen compost maakt. Zo’n compostthermometer steek je in de composthoop om de temperatuur binnen in de hoop te meten. Die kan tijdens het composteren oplopen tot wel 60 graden celsius! Anders dan de muurthermometer voor buiten (die vaak tot 50 graden celsius meet), kan de compostthermometer tot een temperatuur van 80 graden celsius meten. 

Door de temperatuur van je composthoop te meten, weet je precies wanneer je de hoop moet ‘omzetten’ en wanneer je de composthoop moet laten rusten om te rijpen. Is de hoop niet meer warm en ruik je de geur van bosgrond? Dan is de compost klaar!

Buitenthermometer kopen bij Welkoop

Ga je bij ons online een buitenthermometer kopen, dan kun je je bestelling laten thuisbezorgen óf ophalen in een Welkoop-winkel. En wist je dat we, naast de temperatuurmeter voor buiten, nóg een interessant meetapparaat hebben voor in de tuin? De regenmeter! Deze meetapparatuur laten je nog meer genieten van je tuin.