Tangen & Klemmen

Voor het afknippen van staaldraad, vastgrijpen van spijkers, knippen in staal of maken van gaatjes heb je een tang of klem nodig. Bij Welkoop hebben we tangen en klemmen in allerlei uitvoeringen. Zoals de bekende combinatietang en nijptang, maar ook de waterpomptang, popnageltang, kniptang, lijmtang en moniertang. Onze tangen zijn van het Duitse merk kwb Germany, een merk dat hoogwaardig handgereedschap maakt voor de doe-het-zelver.


Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Soorten tangen bij Welkoop

Geen gereedschapskist of werkplaats is compleet zonder de nodige tangen. Bij Welkoop vind je ze in allerlei soorten. Hieronder lichten we er een aantal uit! Sommige van deze tangen zijn voorzien van een handige tanghouder in de vorm van een kunststof clip. Deze kun je zo aan de gereedschapswand schroeven. Zo heb je al je handgereedschap netjes geordend in je werkplaats hangen.

  • De popnageltang (of blindklinktang) breng je popnagels van aluminium of koper tot vier millimeter aan.
  • Moniertang is geschikt voor werkzaamheden met draad, bijvoorbeeld om binddraad ineen te draaien en af te snijden.
  • Met de nijptang kun je spijkers uittrekken en draad of dunne metalen pinnen afknijpen.
  • De blikschaar maakt het mogelijk om wijde bochten en korte rechte sneden te knippen in plaatstaal met een dikte tot 1,5 millimeter.
  • De combinatietang heeft zijn naam niet voor niets: deze tang is veelzijdig. Hij heeft vlakke snijkanten en een afgeschuinde kop. Ideaal om iets vast te grijpen of om draad af te knippen.
  • Voor het afstrippen van draad is er de striptang, bijvoorbeeld bij geleiders met een kunststof of rubberen isolatie.
  • De telefoontang is een tang met een afgeplatte, ronde bek met getande grijpvlakken. Je kunt er goed kleine voorwerpen mee vastgrijpen en snijden.
  • Snijden en knippen doe je met de snijkniptang. Dankzij een optimale snijhoek en overbrengingsverhouding kun je met deze kniptang zonder veel inspanning gehard staaldraad doorknippen.
  • Met de verstelbare waterpomptang grijp je allerlei onderdelen vast, of het nu een grote of kleine diameter heeft.

Tang om gaatjes te maken

Gaatjes maken in leer, textiel en kunststof doe je met de ponstang. Deze tang heeft zes holpijpjes die je kunt verwisselen. Je kunt dus kleine en grote gaatjes ponsen. Wil je de gaten voorzien van messing ringen, ga dan voor de zeilringtang. Hiermee voorzie je de gemaakte gaatjes van een nette en stevige afwerking.

Lijmtang of lijmklem voor lijmwerkzaamheden

Iets wat je hebt geplakt of gelijmd kun je stevig vastklemmen met een lijmtang. Je vindt hem bij Welkoop in verschillende afmetingen: met een lengte van 150, 250, 300 of 500 millimeter. Het hangt er dus maar net van af hoe breed datgene is wat je moet vastklemmen. Ga je kleine objecten lijmen, dan kun ook gaan voor een veerklem (lijmklem). Deze klem doet denken aan een wasknijper maar heeft een hoge veerkracht en houdt twee verschillende delen dus stevig bij elkaar tot de lijm droog is.