Tekenmiddel hond

Struinen door hoog gras vinden honden heerlijk. Maar helaas is dit onbezorgde kuieren niet zonder gevaar. Want op mooie dagen zijn teken actief. Daarom is het verstandig om een tekenmiddel bij je hond te gebruiken. Een middel tegen teken beschermt je hond tegen ziekte: het doodt de teken die zich vastbijten. Bij Welkoop hebben we verschillende tekenmiddelen. Ga bijvoorbeeld voor een tekenhalsband, een spray of een pipetje met daarin een vloeistof die je in de nek druppelt. Of liever een natuurlijk middel tegen teken voor je hond? Ook dat is mogelijk. 

Bekijk ook: Vachtverzorging hond | Vlooienmiddel hond | Gezondheid hond

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Teken bij honden

Teken zijn spinachtige diertjes. Ze zijn er het hele jaar door, maar zijn het meest actief tijdens mooi weer: in de periode van maart tot en met oktober. Ze leven in struiken en hoog gras. Dus precies waar je hond zo graag doorheen struint! Komt je hond voorbij, dan liften ze mee en kunnen ze zich vastbijten in de huid.

Het is daarom belangrijk om je hond regelmatig op teken te controleren. Na elke bos-, duin- of heidewandeling, of wanneer je hond door het hoge gras heeft gebanjerd. Teken kunnen over het hele lijf van je hond zitten, maar zijn vaak te vinden aan de voorkant: in de nek, bij de kop, de oren of de poten. Zie je een teek? Verwijder hem dan meteen met een tekentang. Hoe sneller hoe beter, want zo’n vijftien procent van de teken is besmet en kan de ziekte van Lyme overdragen.

Tekenmiddel voor je hond

Gelukkig bestaat er tegen teken een middel om je hond te beschermen. Bij Welkoop koop je een anti-teken middel voor je hond van merken als Frontline, Flea Free, Advantix, Tick off, Beaphar, Scalibor, Seresto. Je kunt kiezen uit verschillende soorten: pipetjes, halsbanden of sprays. Liever de natuurlijke weg? De druppels van Stop! Animal Bodyguard zijn een natuurlijk middel tegen teken bij je hond. 

Wat het beste middel tegen teken bij honden is, is voor elk hondenbaasje verschillend. Het is maar net welke soort je handig vindt. En daarnaast is het afhankelijk van hoeveel risico je hond loopt: waar je hem uitlaat, hoe vrij hij door de struiken banjert en of hij ook in mediterrane landen komt. Welk tekenmiddel voor jouw hond geschikt is, is altijd afhankelijk van zijn gewicht. En handig: elk tekenmiddel werkt meteen tegen vlooien.

Pipetje

Een pipetje, of ‘spot-on’, is een tekenmiddel voor je hond in de vorm van een vloeistof. Dit tekenmiddel druppel je in de nek van je hond, op de huid. De vloeistof verspreidt zich daarna over de huid van je hele hond. Pipetjes beschermen je hond vaak één maand lang, en doen dat niet alleen tegen teken maar ook tegen vlooien, en soms ook tegen (zand)vliegen.

Tekenband

Voor honden die het hele jaar door veel actief zijn in de bossen, weilanden en heides en dus relatief veel risico lopen, kan een tekenhalsband handig zijn. Tegen teken is dit een goed middel voor je hond. Het is een soort elastische halsband die je je hond naast zijn normale halsband laat dragen – dag en nacht. Je hond merkt niks van dit tekenmiddel. De banden bevatten een speciale stof die langzaam vrijkomt. De banden hebben hierdoor een lange werking: vijf tot acht maanden lang. Sommige tekenbanden beschermen ook tegen zandvliegen die in mediterrane landen voorkomen.

Tekenspray

Voor een directe werking en bescherming, kun je een spray als tekenmiddel voor je hond gebruiken. Dit kan handig zijn als je meerdere honden hebt met verschillende lichaamsgewichten: de spray doseer je zelf. En om een teek makkelijker te verwijderen, heeft Beaphar ook tekenspray. Je sprayt dit tekenmiddel direct op de teek, waarna de teek bevriest.

Natuurlijke druppels

De sprays, tekenbanden en pipetjes hebben hun effectieve werking te danken aan werkzame stoffen in het tekenmiddel. Gebruik je liever een natuurlijk middel tegen teken bij je hond? Kijk dan eens naar STOP! Animal Bodyguard Aromatherapie: natuurlijke, heerlijk geurende druppels met essentiële oliën.

Wat het beste middel is tegen teken voor je hond? Daar helpen wij jou graag mee. Wens je persoonlijk advies, kom dan gerust eens langs bij een Welkoop bij jou in de buurt. Onze dierspecialist legt graag de werking van verschillende tekenmiddelen uit.