Likstenen

Een liksteen voor je paard is ideaal om het dieet aan te vullen met essentiële mineralen. Bij Welkoop hebben we een uitgebreid assortiment van likstenen voor paarden. Van natuurlijk zout tot mineraal likstenen met een smaakje. Ons uitgebreide assortiment bied je de keuze uit producten die passen bij de voorkeuren en behoeften van jouw paard. Een liksteen voor je paard kan voorzien in belangrijke mineralen om gezond te blijven. Sommige stenen bevatten ook bepaalde mineralen, kruiden of natuurlijke ingrediënten om specifieke gezondheidsproblemen te verhelpen of te voorkomen, zoals mobiliteit, ademhaling, of vacht- en huidverzorging.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Liksteen paard kopen 

Paarden transpireren heel veel en verliezen daarbij veel zout. Een zoutblok voor paarden helpt je paard dan ook in de voorziening van extra zout. DIt is één van de vele belangrijke mineralen die ze nodig hebben. Paarden hebben dagelijks zout nodig en het is een belangrijk onderdeel van hun voeding en gezondheid.

Likstenen voor je paard zijn niet alleen een lekkernij, maar ze zijn ook een makkelijke en kostenbesparende manier om de voeding van je paard in balans te houden. Dankzij een liksteen, zal je paard het hele jaar essentiële voedingsstoffen opnemen, waardoor het natuurlijke voedingspatroon wordt verbeterd.

Deze stenen vol voedingsstoffen komen in allerlei maten en vormen. Bij Welkoop hebben we likstenen in de volgende gewichtscategorieën:

  • 650 gram
  • 1 kilo
  • 2 kilo
  • 5 kilo
  • 10 kilo

Het is belangrijk om te zoeken naar een liksteen die geschikt is voor jouw paard. Kijk dus vooral welke elementen op dit moment tekort komen in het dieet van je paard. Daarnaast kan een liksteen ook andere problemen oplossen. Zo heb je de knoflook liksteen die ideaal is voor het in balans houden van het vochtniveau, maar daarnaast ook nog eens vliegen ontmoedigt om in de buurt van je paard te komen.

Likstenen voor paarden in gebruik

Zodra je een geschikte liksteen hebt gevonden die past bij de wensen en behoefte van je paard(en), is het tijd om de steen te gebruiken. Er zijn verschillende stalbenodigdheden zoals een liksteenhouder om de steen in te bevestigen. Het is daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor een liksteen met ophangkoord, deze kun je vervolgens eenvoudig in de stal of wei ophangen.

Heb je de steen succesvol bevestigd? Dan ben je zo goed als klaar. Een liksteen voor een paard is onwijs handig aangezien je er geen omkijken meer naar hebt. Het enige wat jij hoeft te doen is zo nu en dan controleren of de steen nog groot genoeg is voor je paard. Is de steen bijna op? Dan bestel je eenvoudig een nieuwe in onze webshop of bezoek je een van onze vele winkels door heel Nederland.