Hoefverzorging

Het is belangrijk dat je alle nodige aandacht aan je paard besteedt. Hoefverzorging is hier een groot onderdeel van. Want no feet, no horse. Vooral in de zomer kan je trouwe viervoeter last krijgen van droge hoeven. Verzorg de hoeven met hoefspray, hoefsmeer of hoefolie. Zo houd je de hoeven veerkrachtig en gezond en kan jouw paard vrolijk verder galopperen. Welkoop heeft alles in huis voor de hoefverzorging van jouw paard.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Tips voor de hoefverzorging van jouw paard

Om de hoeven van je paard goed te verzorgen moet je op een aantal zaken letten. Ten eerste hangt de mate van verzorging af van de hoeveelheid beweging van je paard. Beweegt je paard veel? Dan zul je de hoeven vaker moeten verzorgen, omdat de drukverandering constant verandert. Verder hangt de mate van verzorging ook sterk af van het jaargetijde. Let hierbij op het volgende:


  1. Laat je paard in een droge periode geregeld door een natte omgeving lopen. Dit voorkomt uitdroging van de hoef.
  2. Vet de hoeven in wanneer ze nat zijn. Zo verdampt het vocht minder snel. Let er hierbij wel op dat je het hoefsmeer niet te vaak of te veel gebruikt. Zand blijft hier makkelijk aan kleven wat op den duur een korst kan veroorzaken. 
  3. Is de herfst aangebroken? Let er dan juist op dat je paard niet te natte hoeven heeft. Om ervoor te zorgen dat je paard toch naar buiten kan gaan in deze druiperige periode, kun je hoefteer gebruiken. Dit maakt de hoef hard, waardoor rotstraal geen schijn van kans krijgt.

Het is belangrijk dat de hoeven worden bekapt zodat de hoeven niet af gaan scheuren. Laat  de hoeven daarom elke 6 tot 8 weken door een hoefsmid verzorgen. Controleer ook dagelijks de hoeven op eventueel vuil en haal dit zorgvuldig weg. 

Hoefverzorging kopen bij Welkoop

Veel verschillende producten helpen bij het behoud van paardenhoeven. Ga voor hoefspray, een eenvoudig middel dat dagelijks gebruikt kan worden. Of ga voor het secuurdere werk en kies voor hoefolie met laurier in combinatie met een hoefkwast. Bij Welkoop vind je het allemaal. Neem voor de verdere verzorging van je paard ook een kijkje op onze pagina verzorging. Hier vind je onder andere paardenshampoo, wondverzorging en paardenborstels.

Weet je niet welke artikelen het meest geschikt zijn? Voor persoonlijk advies staat ons team voor je klaar in een van de vele Welkoop winkels. Shop je liever online? Bekijk dan ons volledige aanbod in onze webshop. Wij bezorgen de bestelling dan tot aan je voordeur. Bij een besteding van €40,- doen we dit geheel gratis.