Drinkschalen

Net zo welkom als vogelvoer voor de vogels, is het aanbieden van water in je tuin. Met een drinkschaal geef je vogels een plek om te drinken, af te koelen en meer: in een drinkschaal kunnen de vogels ook badderen. Dat gespetter is niet alleen een vrolijk gezicht, maar ook broodnodig voor vogels: zo houden ze hun veren in conditie. Je kunt een platte vogeldrinkschaal bij Welkoop kopen, maar ook een hangende of een vogeldrinkschaal op hoge voet. Het is maar net wat je mooi vindt staan in je tuin.

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Drinkschaal voor vogels in je tuin

Misschien trek je al vogels naar je tuin met strooivoer, vogelpindakaas of vetbollen. Voeg je hier een drinkschaal aan toe, dan maak je je tuin op nog meer vlakken vogelvriendelijk. Want naast tuinvogelvoer, kunnen vogels ook goed extra water gebruiken. Hoewel ze dit tijdens regenachtige dagen in overvloed hebben, is dat hemelwater zo weer afgevoerd, met alle rioolputjes in de buurt. En lang niet allemaal hebben we een vijver in de tuin met een ondiep gedeelte waar de vogels een geschikte drink- en badplaats vinden. Een vogeldrinkschaal in je tuin is dus de perfecte manier om vogels van water te voorzien.

Het beste zet je de drinkschaal neer op een open plek. Zo hebben de tuinvogels goed zicht op wat er om hen heen gebeurt, en kunnen ze op tijd weg als er gevaar is. Om het water zo lang mogelijk vers te houden, zet je de vogeldrinkschaal beter niet in de volle zon. In de zon groeien algen sneller en verdampt het water eerder. 

Vogeldrinkschalen bij Welkoop

Een vogeldrinkschaal vind je bij Welkoop van verschillende materialen en merken. Zo hebben we drinkschalen van CJ Wildlife en Esschert Design. Sommige zijn van keramiek. Door het gladde oppervlak zijn deze vogeldrinkschalen makkelijk schoon te maken. Belangrijk om dat geregeld te doen, want dan blijft het water erin langer schoon. Is er strenge vorst, dan doe je beter geen water in de drinkschaal, want door bevroren water kan de drinkschaal kapotgaan. Toch zijn sommige vogel drinkschalen wel vriesbestendig; CJ Wildlife heeft enkele vogel drinkschalen die bestand zijn tegen vriesweer.

Naast de verschillende materialen, zijn er vogeldrinkschalen in verschillende modellen: plat, hangend en op hoge voet. Een platte drinkschaal zet je bijvoorbeeld op een tuintafel of een stenen muurtje. Een hangende schaal hang je aan een boom of ophanghaak. Mag de drinkschaal best uitblinken in je tuin? Dan is een vogeldrinkschaal op hoge voet een aanrader. Je kunt ze stevig neerzetten. Zo heeft de CJ Wildlife Silbersee Vogeldrinkschaal op hoge voet een holle poot die je kunt vullen met water of zand. Hierna heeft de drinkschaal extra gewicht en staat hij dus extra stevig. Ook zitten er weerhaken bij, zodat je de voet in zachte ondergrond kunt bevestigen.