Voederhuisjes

Wil je optimaal genieten van vogels in je tuin, voer ze dan eens wat lekkers. Tuinvogels mag je het hele jaar bijvoeren. Voer je in de herfst bij, dan heb je al snel vaste bezoekers in je tuin voor de winter! Het voeren gaat natuurlijk nog beter met een voederhuisje of een voedertafel. Het voordeel van deze voederhuizen is dat ze op paal staan; de vogels zijn dus veilig voor katten. De meeste van deze voederhuisjes kun je afhalen in een Welkoop-winkel. Voordeel is dat je ze dan in het echt ziet; we hebben er namelijk heel wat!Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Voederhuisjes op paal bij Welkoop

Een voederhuis voor vogels is niet alleen nuttig in de tuin – het staat ook goed als decoratie! Je kunt de voederhuizen op een terras neerzetten, maar ook in een perkje. Ze zijn er in allerlei varianten en kleuren, dus je kunt een huisje kiezen dat goed past in jouw tuin.

  • Met of zonder dak

Bij Welkoop hebben we voederhuisjes op paal met dak en zonder dak. Beide hebben zo hun voordelen. In voederhuizen met een dak blijft het voer droog. Ook kunnen vogels hier beschutting zoeken. Het voordeel van voederhuizen zonder dak (ook wel een voedertafel genoemd) is dat alle vogels – hoe groot ook – bij het voedsel kunnen komen.

  • Met voet of prikpaal

De voederhuizen zijn er met een voet aan de onderkant, waardoor je ze makkelijk op het terras zet, maar ook zijn ze er zonder voet aan de onderkant. Deze huisjes op paal prik je stevig in de grond. Bijvoorbeeld tussen een bloemperkje!

  • Vierkant of rond dak

Welkoop heeft voederhuizen met allerlei soorten daken. Met een vierkant dak of rond dak bijvoorbeeld, of met een houten dak of rieten dak. Hierdoor heeft elk huisje weer een andere uitstraling.

  • Grote en kleine exemplaren

Er zijn voederhuisjes voor kleine vogels en grote vogels. Sommige exemplaren zijn anderhalve meter hoog. Maar ook zijn er grote voederhuizen van wel twee meter hoog! Hoe kleiner het huisje, hoe meer het voederhuisjes voor kleine vogels geschikt is. Wil je dat ook grote vogels bij het eten kunnen, ga dan voor een voedertafel.

Voer in het voederhuis

De voederhuisjes zijn een ideale plek om vogels bij te voeren. De extra energie kunnen ze goed gebruiken; vogels stoppen met eten als ze genoeg hebben en ze verleren het niet om zelf naar voedsel te zoeken. Bij Welkoop hebben we speciaal tuinvogelvoer zoals gepelde zonnebloempitten en strooivoer. Je kunt hiervan een handje in het voederhuis leggen. Maar ook kun je vogels fruit of broodkruimels voeren (niet te veel en niet te zout).

In welk jaargetijde voer je wat? En welke vogels eten wat voor soort voer? Lees ons advies over voeding voor buitenvogels.

Alles voor de tuinvogels

Naast voederhuisjes op paal, heeft Welkoop ook voederhuisjes die je in de tuin ophangt of neerlegt. Met bijvoorbeeld vetbollenhouders, pindakaaspothouders, vogeldrinkschalen en voedersilo’s. Om de vogels in je tuin ook een fijne plek te geven om zich schuil te houden of een nestje te bouwen, hebben we ook vogelhuisjes.