Robotmaaiers

Geen fan van maaien? Laat een robotmaaier van Gardena je gazon maaien. Je stelt de grasmaaier heel eenvoudig in en zet deze op je gazon. De maaier maait wanneer het nodig is uit zichzelf je hele gazon. Bij Welkoop kun je kiezen uit robotmaaiers voor een oppervlak van 200 tot wel 1300 vierkante meter en met verschillende maaibreedtes. Sommige maaiers hebben ook een handige mulchfunctie, zodat het gemaaide gras als meststof voor je gazon dient.

Bekijk ook: Gardena robotmaaiers | Elektrische grasmaaiers | Alle grasmaaiers

Lees meer Lees minder
Aantal:
De nieuwe inhoud wordt geladen...

Robotmaaier kopen

Een tuinklusje waar helemaal niemand zin in heeft? Grasmaaien natuurlijk. Eigenlijk zou je willen dat de kaboutertjes het deden. Wij hebben het beste alternatief: de robot grasmaaier! Dan heb jij het perfecte gemaaide gazon, zonder al die moeite. Zeg nou zelf, daar laat je toch geen gras over groeien?

Welke robotmaaier past bij mij?

Bij Welkoop heb je veel keuze op het gebied van robotmaaiers. Welke voor jou het beste is, hangt af van een aantal dingen:

  • De oppervlakte van je gazon 
   Hoeveel een maairobot kan maaien voordat hij weer moet laden hangt af van de maat van de batterij. Heb je een klein gazon? Dan kun je waarschijnlijk prima uit de voeten met een goedkope(re) robotmaaier. Wil je dat de robot een groot gazon maait? Dan is een robot met een grote accu waarschijnlijk een betere keuze.


  • Hellingshoek van je gazon
   Heb je een grote hellingshoek ergens in je gazon? Let bij het uitzoeken van een robotmaaier dan op de hellingshoek die de robot aankan. Niet alle robotmaaiers kunnen even goed overweg met hellingen. Je wil natuurlijk niet dat je nieuwe aanwinst van een heuvel afkukelt.


  • Het geluidsniveau
   Een grasmaaier kan best wel veel geluid maken. Ben je van plan om je robotmaaier het gazon te laten bijwerken terwijl je thuis bent? Kies dan voor een maaier met een laag geluidsniveau.

  • Besturing
   Vind jij het prima om je maairobot met de hand aan te zetten? Wil je dat hij sensoren heeft waarmee hij zelf meet wanneer het tijd is om te maaien? Of bestuur je de maaimachine liever met een app? Maairobots worden tegenwoordig uitgerust met allerlei handige extra’s. Let hier dus op bij het kopen van een robotmaaier.


 • Alleen maaien, of ook bemesten
  Bij de eerste maairobots moest je zelf de maaier legen. Tegenwoordig hoeft dat bij sommige modellen niet meer. Een aantal maairobots zijn namelijk uitgerust met een ‘Maaien & Mulchen’ functie. Dit betekent dat het weggehaalde gras weer gebruikt wordt voor het bemesten van het gazon. Super handig, want je hoeft de maaier niet meer te legen. Ook bespaar je dus op mest voor je gazon. 

Nog niet zelf uitgemaaid? Geen zorgen, Welkoop heeft ook alles voor je gazon waar je zelf bij moet nadenken! Bekijk onze pagina over je gazon.