Grasmaaiers

Is het gras van jouw buurman altijd groener? Houd ook jouw gazon of tuin in topconditie met een goede grasmaaier. Met een zitmaaier maai je gemakkelijk al het gras kort. Pak je het klusje liever met de hand aan? Kies dan voor een kooimaaier. Bij een kooimaaier duw je de maaier over je gazon terwijl het gras door de messenkooi gaat. Als dat toch te zwaar is, kies dan een grasmaaier met accu. Heb je helemaal geen groene vingers? Kies dan een robot grasmaaier, die maait terwijl jij lekker in je tuinstoel zit. Wil je meer weten over grasmaaiers? Lees dan hier alles over grasmaaiers en verticuteermachines.

Ontdek meer bij Welkoop

Werken in je Tuin

Bekijk hier alles wat je nodig hebt voor het werken in je tuin
Bekijk

Kleding & Schoeisel

Bekijk hier alle kleding en schoeisel. Van werkbroeken tot wandelschoenen.
Bekijk

Genieten in je Tuin

Naar buiten en samen genieten van het leven in je eigen tuin.
Bekijk

Grasmaaier kopen

Je tuinonderhoud, daar moet je geen gras over laten groeien. Een goede grasmaaier zorgt ervoor dat jouw tuin er elke keer mooi en strak uitziet. Kies bij Welkoop voor een grasmaaier van verschillende topmerken zoals: Wolf Garten, Stihl of Gardena.

Er zijn verschillende soorten grasmaaiers waar je voor kunt kiezen. De kooimaaier moet je zelf voortduwen over jouw grasveld, daarom heet dit een handmaaier. Je pakt de maaier en je kunt meteen aan de slag. De messen in de kooi versnipperen het gras en gooien het overblijfsel aan de voorkant naar buiten.

Wil je het liefste niet teveel zelf doen? Kies dan voor (deels) geautomatiseerde maaiers. Denk hierbij aan:

 • Accu grasmaaier
  Heb je geen stopcontact in de buurt? Neem dan een grasmaaier met een accu. Deze maaiers duw je soepel over je gras. Deze maaiers geven je wat meer bewegingsvrijheid dan de grasmaaiers met een snoer.

 • Zitmaaier
  Deze maaiers zijn vooral geschikt voor grotere oppervlakten. Bij jou moet het gras niet in de straten groeien. Terwijl je lekker op je zitmaaier zit, maai je iedere meter van jouw gazon.

 • Robot grasmaaier
  Vind je gemak belangrijk? Kies dan een robot grasmaaier. Hierbij zorgt de robot voor een strak gazon en kan jij lekker wat anders doen.

Heb je geen elektriciteit in of om je tuin? Dan is een elektrische grasmaaier met een snoer niet handig. Kies dan voor grasmaaiers met accu die je ergens anders op kunt laden. Wil je helemaal niet afhankelijk zijn van een stopcontact? Kijk dan eens naar een grasmaaier op benzine.

 

Handige functies van grasmaaiers

Grasmaaiers doen tegenwoordig veel meer dan alleen maar maaien. Sommige maaiers hebben eigenschappen die maaien nog makkelijker maken. Blijf geen groentje en kies een maaier met eigenschappen die bij jou passen:

 • Maaiers met mulchfunctie
  Mulchen is het bedekken van de aarde met een organisch materiaal. Een maaier met mulchfunctie hakt de stukjes gras heel fijn en strooit deze dan uit over je grasveld. Deze stukjes zakken dan tussen de grassprieten en komen terecht op de grond. Deze grasstukjes zorgen dus voor een bemesting van jouw veld. Daarbij hoef je bij deze maaiers ook nooit de opvangbak te legen, super makkelijk!

 • Maaiers met opvangbak
  Deze maaiers vangen het gras wat je maait op in een bak. Deze moet je na het maaien legen. Deze bak kan je bijvoorbeeld leeg gooien op de composthoop. Het nadeel van opvangbakken is dat je deze meerdere keren moet legen als je een groot gazon hebt. Het voordeel is wel dat deze maaiers met bak in de herfst ook blaadjes meenemen. Zo blijft jouw tuin een stuk schoner. 

We hebben een pagina vol van staan met tuinierstips! Neem daar gerust eens een kijkje als je bijvoorbeeld wil schoffelen, snoeien of zaaien. We weten bij Welkoop alles van werken in de tuin. 


Meer weten over grasmaaiers

Hoe ouderhoud ik mijn grasmaaier?
Zorg dat je grasmaaier droog wordt opgeborgen, maak draaiende delen regelmatig schoon en zorg ervoor dat de messen scherp blijven door ze te slijpen. Lees hier meer over het onderhouden van je tuinmachines of breng ze naar jouw Welkoop.

Welke grasmaaier heb ik nodig?
Welke grasmaaier voor jou geschikt is hangt af van de grootte van je gazon, de hoeveelheid tijd die je per keer wilt besteden en eventuele extra functies die de grasmaaier moet hebben. Lees hier meer over grasmaaiers en verticuteermachines.

Hoe onderhoud ik mijn gazon?
Hoe zorg je ervoor dat je gazon mooi en in topconditie blijft? Met onze gratis Gazonwekker krijg je per sms of e-mail maximaal 12 keer per jaar, altijd de juiste tip op het juiste moment, afhankelijk van het weer en het seizoen.