Over Life-Line

Life-Line is hét Nederlandse merk voor wandel- en outdoorkleding en bestaat al sinds 1976. Sinds enkele jaren heeft Life-Line zich volledig gespecialiseerd op de wandelsport. Life-Line is er van overtuigd dat je met de juiste kleding nóg meer kan genieten van je wandeling – of je nu een Vierdaagse loopt of een wandeling maakt op de zondagmiddag. Comfortabele, functionele en kwalitatieve wandelkleding voor een acceptabele prijs, geproduceerd met respect voor mens en milieu. Dat is waar Life-Line voor staat.

Nederlands familiebedrijf


Life-Line is onderdeel van het Nederlandse familiebedrijf Bemontex, gevestigd in Nieuwegein. Bemontex heeft al meer dan 60 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van (outdoor-) kleding. De kleding wordt ontworpen in Nederland en geproduceerd in het verre Oosten, grotendeels in China. De productie wordt gecoördineerd vanuit het Life-Line kantoor in China. Omdat duurzaamheid een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsfilosofie is, is Life-Line aangesloten bij BSCI, het Business Social Compliance Initiative. BSCI zet zich wereldwijd in voor de verbetering van arbeidsomstandigheden in de productieketen en zorgt ervoor dat de richtlijnen opgesteld door VN (Verenigde Naties) en ILO (International Labour Organization) worden nageleefd.

Life-Line wil de wandelsport in Nederland nog groter maken, omdat wandelen een erg leuke, zeer toegankelijke en gezonde vorm van bewegen is. Met onze kleding willen wij alle wandelaars nog meer laten genieten van hun wandel-avonturen, of dat nou het blokje om op zondagmiddag, de Vierdaagse of een wandelvakantie is – met Life-Line haal je nog meer plezier uit je wandeling!

Niet zomaar een afritsbroek

De Life-Line collectie bij Welkoop bestaat uit verschillende afritsbroeken. Niet zomaar afritsbroeken, maar bijvoorbeeld een afritsbroek met een anti-insect werking. Met deze broek houd je insecten zoals dazen, muggen en teken op afstand. Ideaal als je veel buiten bent! Wat heeft deze broek nog meer? Naast bescherming tegen insecten bevat deze broek ook een anti-bacteriële werking, quickdry en biedt het een buitengewoon goede zonbescherming (UPF50+). Dit model afritsbroek is er in een heren- en damesmodel, respectievelijk de Sutton en Rumi. Liever geen afritsbroek, maar wel bescherming tegen insecten, kies dan voor de Out-well (heren) of de Inti (dames). Lees in het onderstaande stukje meer over de voordelen van anti-insect kleding van Life-Line. 

Bescherm jezelf met de juiste kleding tegen insecten en teken.

De anti-insect kleding van Life-Line is geïmpregneerd met de HHL Vital Protection Technology. Dit is een veredeling van stof en voorkomt steken van insecten (zoals wespen, muggen, dazen, horzels en teken), heeft een antibacteriële werking, bevat quickdry en biedt een zeer goede UV-bescherming (UPF50+).UPF50+ staat voor een bescherming tegen UV stralen tot een factor van 50. Dit is de hoogst beschermende factor. Producten met deze eigenschap zijn speciaal ontwikkeld om de negatieve effecten van UV straling op de huid tegen te gaan. UPF50+ betekent dat slechts 1/50e van de UV straling door de stof de huid bereikt. De technologie is duurzaam en wordt milieuvriendelijk toegepast. Na 40 wasbeurten wordt de werking langzaam minder. Het middel doodt de insecten niet, maar vermindert het aantal landingen met 90% en hierdoor ook het aantal steken. Zorgeloos op pad dus!

Het laagjessysteem 
Met de kleding voor het bovenlichaam moet je als buitenmens en wandelaar rekening houden met verschillende weersomstandigheden. Tijdens je wandeling moet je de kleding gemakkelijk naar jouw voorkeur kunnen aanpassen, zonder veel moeite te hoeven doen. Het laagjes-systeem is hier een ideaal principe voor. Het werkt als volgt:

1) De toplaag: Jas
Wind-Waterdichte eigenschappen en ademend vermogen. 

2) De toplaag en soms de tussenlaag: Softshelljas 
Winddicht, waterafstotend en ademend vermogen, veel draagcomfort. 

3) De tussenlaag: Fleecevest (toplaag bij warm weer) 
Warm, isolerend en comfortabel. 

4) De onderste laag: T-Shirt/Polo 
Zacht, sneldrogend materiaal.