Proef de lente met Cobb

Cobb: de meest veelzijdige barbecue

De barbecue die alles is: veilig, zuinig, veelzijdig, in 3 minuten heet... en overal te gebruiken. Dat is de Cobb barbecue.

Wat kan jouw Cobb?

In de basis is de Cobb een barbecue. Standaard wordt hij geleverd met een basisplaat waarop je vlees, vis of groente kunt grillen. Maar er is meer mogelijk. Met verschillende optionele barbecue accessoires van de Cobb kun je de mogelijkheden uitbreiden. Zo kun je met de Cobb grillen, bakken, braden, wokken en roken. Hier lees je hoe!

Om te bakken gebruik je de basis bakplaat of de bakplaat met extra handvat. De pizzasteen is ideaal voor gerechten als pizza, pannenkoeken of gebakken eieren. Met de Cobb kun je van alles grillen, gewoon aan tafel! Je kunt de basisplaat gebruiken, maar voor het beste grillresultaat gebruik je de Grillplaat+. De Grillplaat+ verdeelt de warmte nog gelijkmatiger en jouw vlees, groente of vis krijgt mooie grillstrepen.Met de deksel erop kun je de Cobb als oven gebruiken. Om te braden, gebruik je de basisplaat waarbij je het gerecht op de plaat regelmatig keert. Je kunt ook het rooster op de basisplaat zetten. Zo krijg je wat meer ruimte tussen de warmtebron en het gerecht en hoef je jouw gerecht niet regelmatig om te keren. Braadtijden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, maar neem als uitgangspunt de braadtijden van de traditionele oven. Voor het bakken van brood, cake, taart of cupcakes gebruik je de basisplaat in combinatie met het rooster en de deksel. Zo kan de warmte rond de bakvorm circuleren en gebruik je de Cobb als oven. 


Roerbakken doe je met de wok, die speciaal voor de Cobb is gemaakt. Maak een heerlijke paella, bami of een ander wokgerecht. Je kunt de wok ook als hapjespan of als sauspan gebruiken. Ook handig voor op de camping of boot!Een bijzondere belevenis is roken met je Cobb. De Cobb is een geweldige rookoven. Roken gaat eenvoudig met een handjevol rookpellets (van samengeperst hout) die je in aluminiumfolie op de briketjes of de Cobble Stone legt. Gebruik bij het roken altijd de deksel.

Jouw Cobb

Het basismodel van de Cobb is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Cobb Premier en de Cobb Pro. In bouw, werking, veiligheid en gemak zijn de Premier en de Pro helemaal gelijk aan elkaar, het verschil zit ‘m in het uiterlijk en materiaal van de mantel.

De mantel van de Cobb Premier is gemaakt van roestvast staal, dit geeft de Premier een mooie en strakke look.

De mantel van de Cobb Pro is gemaakt van metaal met een poedercoating, dit geeft de Pro zijn kenmerkende stoere uitstraling. De Pro is leverbaar in zes kleuren: zwart, aluminiumgrijs, cremewit, roze, pastelblauw en petrol.

Zo kun je de Cobb kiezen die helemaal past bij jouw persoonlijke smaak, je tuin of kampeeruitrusting. Alle RVS onderdelen kunnen in de vaatwasser. Bij deze modellen is optioneel een draagtas verkrijgbaar. 

Cobb Premier - Houtskoolbarbecue - Grijs - ø30 cm

Cobb

Cobb Premier - Houtskoolbarbecue - Grijs - ø30 cm

209.00 179.00
Cobb Premier Air - Houtskoolbarbecue - Grijs - ø30 cm

Cobb

Cobb Premier Air - Houtskoolbarbecue - Grijs - ø30 cm

249.00
Cobb Pro - Houtskoolbarbecue - Zwart - ø30 cm

Cobb

Cobb Pro - Houtskoolbarbecue - Zwart - ø30 cm

189.00

Waarom een Cobb?

Veilig: de Cobb is een veilige barbecue. De onderzijde wordt tijdens het gebruik niet heet. Je kunt hem zelfs verplaatsen tijdens het gebruik en overal neerzetten.

Zuinig: de Cobble Stone is een zuinige briket van natuurlijke materialen en geeft je ruim twee uur kookplezier. Je kunt ook gebruik maken van barbecuebriketjes. Met slechts 7 briketjes verbruikt een Cobb 80% minder brandstof dan een traditionele barbecue

Veelzijdig: je kunt met de Cobb barbecueën maar met verschillende accessoires kun je de mogelijkheden van jouw Cobb uitbreiden. Zo kun je er mee grillen, bakken, braden, wokken en roken. 

In 3 minuten heet: met de Cobble Stone is de Cobb in 3 minuten heet en klaar voor gebruik!

Overal te gebruiken: De onderzijde van de Cobb barbecue wordt niet heet en dankzij het compacte design kun je de Cobb overal mee naar toe nemen. Gebruik hem als tafelbarbecue op het balkon of als familiebarbecue in de tuin.

Veilig koken met jouw Cobb

Dat is het idee waaruit de Cobb is ontstaan. De Cobb is ontworpen als kooksysteem voor de bewoners van afgelegen gebieden in Zuid-Afrika, mensen die geen beschikking hebben over elektriciteit. De Cobb bood hen de mogelijkheid om in een droge omgeving veilig te koken op vuur. Als brandstof werden gedroogde maïskolven gebruikt. Ofwel corn-cobbs. Daaraan dankt de Cobb zijn naam. Al snel kreeg de Cobb over de hele wereld nieuwe, enthousiaste gebruikers. De Cobb werd verder ontwikkeld en geperfectioneerd. Het resultaat is een veilig, compact en draagbaarkooktoestel waarmee je overal kunt grillen, bakken, braden, wokken en roken.

De bodem wordt niet heet.
Bijzonder aan de Cobb is dat hij aan de onderkant niet heet wordt. Dat maakt koken met de Cobb veilig. In combinatie met het compacte design zorgt dat ervoor dat je op allerlei plekken plezier kunt hebben van je Cobb. Zet ‘m gerust op het dek van een boot, plaats ‘m op een picknickkleed of gewoon lekker op tafel in je eigen tuin. Hoe zit jouw Cobb in elkaar?

De Cobb bestaat uit een roestvrijstalen kom, die met behulp van rubbertjes is opgehangen in een metalen mantel. Op de bodem van de kom zit een ring, waarop het uitneembare brikettenmandje past. De kom wordt heet tijdens het koken, maar de omringende mantel blijft koel, dankzij de rubber verbindingsstukjes. Die mantel heeft bovendien antislipvoetjes, zodat de Cobb altijd stabiel staat. Op de kom komt de plaat te liggen waarop je kookt. Elke Cobb wordt geleverd met een basisplaat. Die heeft een Teflon®-laag, waardoor het eten niet aanbakt en de plaat makkelijk schoon te maken is. Verder heeft deze plaat slim geplaatste geultjes en gaatjes, waardoor het vet dat van de plaat afloopt precies in de buitenring van de kom eronder terechtkomt. Handig, want zo voorkom je steekvlammen tijdens het koken en branden je gerechten niet aan. Tijdens het koken kun je de Cobb afsluiten met de deksel. Die is gemaakt van roestvast staal en heeft een vuurvaste knop. De deksel zorgt ervoor dat de Cobb energiezuinig is: er gaat weinig warmte verloren. Boven in de deksel zitten een paar gaatjes, zodat de lucht binnen in de Cobb kan blijven circuleren. Zo blijft de temperatuur constant en het eten smeuïg. Til daarom tijdens het koken de deksel zo min mogelijk op.

Maak je Cobb ervaring compleet

Ontdek nóg meer mogelijkheden met de vele unieke Cobb accessoires. Met de accessoires kun je de mogelijkheden van jouw Cobb bbq aanzienlijk uitbreiden. Grillen, bakken, braden, wokken en roken... het kan allemaal met de Cobb!

Cobb Wok - BBQ accessoires - RVS - 1,1 kg

Cobb

Cobb Wok - BBQ accessoires - RVS - 1,1 kg

59.95
Cobb As- of vetopvangers - Wegwerp kom  6 stuks - BBQ reiniging - Aluminium

Cobb

Cobb As- of vetopvangers - Wegwerp kom 6 stuks - BBQ reiniging - Aluminium

22.95
Cobb Tas XL Camouflage - BBQ accessoires - Groen/bruin - Polyester - 306 gram 25% Korting

Cobb

Cobb Tas XL Camouflage - BBQ accessoires - Groen/bruin - Polyester - 306 gram

34.95 26.21
Cobb Cobble Stone - BBQ brandstoffen - 6 stuks

Cobb

Cobb Cobble Stone - BBQ brandstoffen - 6 stuks

19.95