Om je beter van dienst te zijn maakt Welkoop gebruik van cookies. Cookiebeleid

Cobb: de meest veelzijdige barbecue

De barbecue die alles is: veilig, zuinig, veelzijdig, in 3 minuten heet... en overal te gebruiken. Dat is de Cobb barbecue. Met de accessoires zijn de mogelijkheden van de Cobb eindeloos. Met de Cobble Stone is de Cobb al in een paar minuten klaar voor gebruik. En het bijzondere is: de onderkant wordt niet heet. Gebruik hem met z'n tweeën als tafelbarbecue op het balkon of als familiebarbecue in de tuin, op een picknickkleed in het park of op de camping. Overal waar je wilt, kun je genieten van een heerlijke maaltijd!

Waarom een Cobb

Veilig: de Cobb is een veilige barbecue. De onderzijde wordt tijdens het gebruik niet heet. Je kunt hem zelfs verplaatsen tijdens het gebruik en overal neerzetten.

Zuinig: de Cobble Stone is een zuinige briket van natuurlijke materialen en geeft je ruim twee uur kookplezier. Je kunt ook gebruik maken van barbecuebriketjes. Met slechts 7 briketjes verbruikt een Cobb 80% minder brandstof dan een traditionele barbecue.

Veelzijdig: je kunt met de Cobb barbecueën maar met verschillende accessoires kun je de mogelijkheden van jouw Cobb uitbreiden. Zo kun je er mee grillen, bakken, braden, wokken en roken. 

In 3 minuten heet: met de Cobble Stone is de Cobb in 3 minuten heet en klaar voor gebruik!

Overal te gebruiken: omdat de onderzijde van de Cobb niet heet wordt, kun je de Cobb overal neerzetten. Gebruik hem met z'n tweeën als tafelbarbecue op het balkon of als familiebarbecue in de tuin. Door het compacte design kun je hem gemakkelijk overal mee naar toe nemen. 

Veilig koken

Veilig koken. Dat is het idee waaruit de Cobb is ontstaan. De Cobb is ontworpen als kooksysteem voor de bewoners van afgelegen gebieden in Zuid-Afrika, mensen die geen beschikking hebben over elektriciteit. De Cobb bood hen de mogelijkheid om in een droge omgeving veilig te koken op vuur. Als brandstof werden gedroogde maïskolven gebruikt. Ofwel corn-cobbs. Daaraan dankt de Cobb zijn naam. Al snel kreeg de Cobb over de hele wereld nieuwe, enthousiaste gebruikers. De Cobb werd verder ontwikkeld en geperfectioneerd. Het resultaat is een veilig, compact en draagbaarkooktoestel waarmee je overal kunt grillen, bakken, braden, wokken en roken.

De bodem wordt niet heet
Bijzonder aan de Cobb is dat hij aan de onderkant niet heet wordt. Dat maakt koken met de Cobb veilig. In combinatie met het compacte design zorgt dat ervoor dat je op allerlei plekken plezier kunt hebben van je Cobb. Zet ‘m gerust op het dek van een boot, plaats ‘m op een picknickkleed of gewoon lekker op tafel in je eigen tuin. De Cobb

Het basismodel van de Cobb is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, de Cobb Premier en de Cobb Pro. Het verschil zit ‘m in het uiterlijk. In bouw, werking, veiligheid en gemak zijn de Premier en de Pro helemaal gelijk. De mantel van de Cobb Premier is gemaakt van roestvast staal. Een mooie strakke look. De mantel van de Cobb Pro is gemaakt van metaal met een poedercoating. Dat geeft hem een stoere uitstraling. De Pro is leverbaar in zes kleuren: zwart, aluminiumgrijs, cremewit, roze, pastelblauw en petrol. Zo kun je de Cobb kiezen die helemaal past bij jouw persoonlijke smaak, je tuin of kampeeruitrusting. Alle RVS onderdelen kunnen in de vaatwasser. Bij deze modellen is optioneel een draagtas verkrijgbaar. 

Cobb Pro - Houtskoolbarbecue - Grijs - 30 cm

Cobb

Cobb Pro - Houtskoolbarbecue - Grijs - 30 cm

149.00
Cobb Pro - Houtskoolbarbecue - Blauw - 30 cm

Cobb

Cobb Pro - Houtskoolbarbecue - Blauw - 30 cm

149.00
Cobb Premier - Houtskoolbarbecue - Grijs - 30 cm

Cobb

Cobb Premier - Houtskoolbarbecue - Grijs - 30 cm

159.00
Cobb Pro Compact - Houtskoolbarbecue - Zwart - 30 cm

Cobb

Cobb Pro Compact - Houtskoolbarbecue - Zwart - 30 cm

129.00

Hoe zit je Cobb in elkaar?

De Cobb bestaat uit een roestvrijstalen kom, die met behulp van rubbertjes is opgehangen in een metalen mantel. Op de bodem van de kom zit een ring, waarop het uitneembare brikettenmandje past. De kom wordt heet tijdens het koken, maar de omringende mantel blijft koel, dankzij de rubber verbindingsstukjes. Die mantel heeft bovendien antislipvoetjes, zodat de Cobb altijd stabiel staat. Op de kom komt de plaat te liggen waarop je kookt. Elke Cobb wordt geleverd met een basisplaat. Die heeft een Teflon®-laag, waardoor het eten niet aanbakt en de plaat makkelijk schoon te maken is. Verder heeft deze plaat slim geplaatste geultjes en gaatjes, waardoor het vet dat van de plaat afloopt precies in de buitenring van de kom eronder terechtkomt. Handig, want zo voorkom je steekvlammen tijdens het koken en branden je gerechten niet aan. Tijdens het koken kun je de Cobb afsluiten met de deksel. Die is gemaakt van roestvast staal en heeft een vuurvaste knop. De deksel zorgt ervoor dat de Cobb energiezuinig is: er gaat weinig warmte verloren. Boven in de deksel zitten een paar gaatjes, zodat de lucht binnen in de Cobb kan blijven circuleren. Zo blijft de temperatuur constant en het eten smeuïg. Til daarom tijdens het koken de deksel zo min mogelijk op.

Maak je Cobb ervaring compleet

Ontdek nóg meer mogelijkheden met de Cobb accessoires. Met de accessoires kun je de mogelijkheden van jouw Cobb bbq aanzienlijk uitbreiden. Grillen, bakken, braden, wokken en roken... het kan allemaal met de Cobb!

Recepten Cobb

Op zoek naar een lekker Cobb recept zoals appeltaart in blik, vers stokbrood of hamburgers? Vind ze hier! 

Cobb Wok - BBQ accessoires - RVS

Cobb

Cobb Wok - BBQ accessoires - RVS

48.95
Cobb Cobble Stone 6 stuks - BBQ brandstoffen -

Cobb

Cobb Cobble Stone 6 stuks - BBQ brandstoffen -

13.95
Cobb Tas XL Camouflage - BBQ accessoires - Groen/bruin - Polyester

Cobb

Cobb Tas XL Camouflage - BBQ accessoires - Groen/bruin - Polyester

29.95
Cobb As- of vetopvangers - Wegwerp kom  6 stuks - BBQ reiniging - Aluminium

Cobb

Cobb As- of vetopvangers - Wegwerp kom 6 stuks - BBQ reiniging - Aluminium

17.95