Zibro verplaatsbare kachels

In de winter is een warme ruimte extra prettig. Maar wat doe je als er geen vaste verwarming is? Een goede oplossing is een verplaatsbare kachel. Al meer dan 30 jaar maakt Zibro petroleumkachels die de koudste ruimtes kunnen verwarmen. Zo blijf je overal lekker warm, zelfs tijdens het klussen in de schuur.


Een laserkachel of een kouskachel?

 Zibro-kachels zijn klein en makkelijk te verplaatsen. Ze zijn perfect voor het verwarmen van kleine ruimtes, zelfs als er geen elektriciteit is. Er zijn twee soorten petroleumkachels: de laserkachel en de kouskachel.

Laserkachel

De laserkachel werkt met een elektronische brander. In deze kachel zitten twee vlamsensoren die zorgen voor en schone en veilige verbranding. Deze kachel heeft een ingebouwde ventilator waardoor de ruimte snel warm is. Ook berekent de kachel zelf wanneer hij aan moet gaan om de ruimte op temperatuur te hebben. De kachel kiest daarbij automatisch het beste verbrandingsniveau. Verder heeft de laserkachel een antivriesstand, een spaarstand en een kinderslot. Bij de laserkachel heb je een stopcontact nodig. 

Kouskachel

Een kouskachel werkt met een kous. De kous zuigt zichzelf vol met brandstof en gaat deze dan gelijkmatig verbranden. Voor een kouskachel is geen stopcontact nodig, waardoor je deze ook kunt gebruiken in ruimtes zonder stroom. Verder kan je bij kouskachels kiezen tussen enkelverbranders en dubbelverbranders. Een dubbelverbrander is zuiniger in verbruik en verbrandt de petroleum schoner, maar is wat duurder in aanschaf. 


Firelux Kachelbrandstof

Firelux Premium Heating Liquids zijn de perfecte brandstof voor je Zibro-kachel. Deze kachelbrandstoffen bevatten weinig zwavel en aroma’s. Zo heb je een warme ruimte met nauwelijks geuren. Verder is Firelux brandstof niet makkelijk ontvlambaar. Je hoeft Firelux dus niet in een speciale ruimte te bewaren. Firelux brandstof is makkelijk te vervoeren in de Firelux jerrycans met kindveilige sluiting.

Er zijn twee soorten Firelux kachelbrandstof:

Firelux Clear

Firelux Clear is de schoonste brandstof voor jouw kachel. De zuivere componenten van Firelux Clear verlengen de levensduur van jouw kachel en je kachelonderdelen. Deze brandstof heeft een speciale samenstelling zonder aromatische koolwaterstoffen waardoor de brandstof goed en geurloos verbrandt. Zo kun je Firelux Clear zowel binnen als buitenhuis gebruiken. 

Firelux Plus

Firelux Plus is een betrouwbare brandstof voor verplaatsbare kachels. Deze brandstof zorgt voor een fijne warmte en geeft minder geur bij het aan- en uitzetten van de kachel. In Firelux Plus zitten weinig schadelijke stoffen. Dit zorgt voor minder slijtage aan de kous of brander van je kachel. Zo gaat je kachel langer mee. Firelux Plus gebruik je vooral buitenshuis of in goed geventileerde ruimtes.