Heerlijk buiten eten met the windmill

The Windmill Cast Iron

The Windmill levert hoogwaardige kwaliteit outdoor cooking producten. Zowel gietijzeren pannen, gietijzeren ‘pie irons’ en diverse accessoires. Kies je voor The Windmill, dan kies je voor: een oerhollands product, duurzaam pre-seasoned gietijzer, levenslang kookplezier, koken op alle warmtebronnen zowel binnen- als buitenhuis en topkwaliteit.

Buiten koken is het helemaal en het wordt nog steeds ieder jaar populairder. Met The Windmill Cast Iron hoef je in ieder geval niet stil te zitten. Maar het kán wel, want veel gerechten die je kunt bereiden met onze producten vallen onder de categorie ‘slow cooking’. Dat is niet het enige, je kunt alle gerechten bereiden die je in je keuken ook klaar maakt. Het enige wat je nodig hebt is een warmtebron, bijvoorbeeld een kampvuur, een barbecue of een Joy Stove én natuurlijk onze gietijzeren pannen en accessoires. Barbecueën lijkt onlosmakelijk verbonden met de zomer en warm weer, maar daar hoef je je niet aan vast te houden. Buiten koken kan altijd.

Naar verluidt heeft de Dutch Oven zijn naam gekregen doordat Nederlandse kooplui de oven bij mensen aan de deur verkochten. Nederlandse kolonisten die in Amerika verbleven, gebruikten de oven regelmatig. Onze missie is om de Dutch Oven weer terug te brengen naar zijn oorsprong! Met een oerhollandse naam en unieke producten van een oerhollandse kwaliteit hebben wij de Dutch Oven weer thuisgebracht.

 

Gietijzeren pannen

The Windmill heeft diverse soorten gietijzeren pannen. Skillets, Barbecue pannen, Dutch ovens, een sauspan en poffertjespan. Voor al onze gietijzeren pannen geldt dat ze het beste resultaat geven wanneer ze vooraf enkele malen zijn ingebrand en vlak voor gebruik worden voorverwarmd. Door het inbranden ontstaat er een perfecte anti-aanbaklaag. Dat bakt heerlijk en het bespaart ook tijd en moeite tijdens het schoonmaken.

The Windmill Cast Iron Poffertjespan - Pan - Gietijzer

Windmill

The Windmill Cast Iron Poffertjespan - Pan - Gietijzer

34.95
The Windmill Cast Iron Dutch oven 9Q 8,5L - Pan - Gietijzer - Large

Windmill

The Windmill Cast Iron Dutch oven 9Q 8,5L - Pan - Gietijzer - Large

99.95
The Windmill Cast Iron Maxi - Koekepan - Gietijzer - Large

Windmill

The Windmill Cast Iron Maxi - Koekepan - Gietijzer - Large

39.95

The Windmill Premium

Met de geëmailleerde lijn van The Windmill, ‘The Windmill Premium’, doe je jezelf of een ander een groot plezier. De koekenpannen en braadpannen zijn in drie maten leverbaar en daarnaast hebben we een broodvorm. Deze stevige, gietijzeren pannen zorgen voor een goede warmtegeleiding en zijn dankzij de emaille laag gemakkelijk in gebruik en schoon te houden. Zo hoef je deze bijvoorbeeld niet vooraf in te branden en kun je ze op iedere warmtebron gebruiken. Bovendien heeft ‘The Windmill Premium’ een garantieperiode van 10 jaar*.

*De garantie is niet geldig op gebreken veroorzaakt door onzorgvuldig handelen.

Pie Irons en firepit stick

Zin in een lekkere tosti, hamburger of Belgische wafel? Dan moet je echt even naar onze pie irons kijken. Ook deze zijn gemaakt van gietijzer en zijn ideaal om in het kampvuur te verhitten. Laat je fantasie de vrije loop en bak wat jij wilt in de pie irons. Houd er wel rekening mee dat de handvatten van hout zijn. Bak je liever een worstje of marshmallow boven het vuur? Met de ‘firepit stick’ blijf je op gepaste afstand van het vuur terwijl je hapje warm wordt.

The Windmill Cast Iron Firepit sitck 960mm - Kookartikel - RVS - Small

Windmill

The Windmill Cast Iron Firepit sitck 960mm - Kookartikel - RVS - Small

15.50
The Windmill Cast Iron Sandwich ijzer - Kookartikel - Gietijzer

Windmill

The Windmill Cast Iron Sandwich ijzer - Kookartikel - Gietijzer

38.95
The Windmill Cast Iron Burger ijzer - Kookartikel - Gietijzer

Windmill

The Windmill Cast Iron Burger ijzer - Kookartikel - Gietijzer

31.95
The Windmill Cast Iron Kampvuur - Koekepan - Gietijzer

Windmill

The Windmill Cast Iron Kampvuur - Koekepan - Gietijzer

40.75

Accessoires

Om het koken aangenamer en makkelijker te maken zijn er allerlei accessoires die gebruikt kunnen worden. Gebruik bijvoorbeeld de deksellifter om de hete deksel van je Dutch oven op te tillen, of gebruik de trivet om je hete deksel vervolgens op te zetten. Een driepoot kan ook een mooie toevoeging zijn om boven het kampvuur te kunnen koken met je Dutch oven. Zo zijn er nog veel meer accessoires beschikbaar.

The Windmill Cast Iron  - Deksellifter 260mm - Small

Windmill

The Windmill Cast Iron - Deksellifter 260mm - Small

9.95
The Windmill Cast Iron Hittebestendige handschoen - Accessoire - Katoen

Windmill

The Windmill Cast Iron Hittebestendige handschoen - Accessoire - Katoen

16.95
The Windmill Cast Iron Schoonmaakringen - Schoonmaakartikel - RVS

Windmill

The Windmill Cast Iron Schoonmaakringen - Schoonmaakartikel - RVS

19.95
The Windmill Cast Iron Dekselknop Groot - RVS - Small

Windmill

The Windmill Cast Iron Dekselknop Groot - RVS - Small

17.50

Onderhoud


Inbranden

Alle producten van gietijzer, m.u.v. de kampvuurschaal en de vuurkorf, moeten voor gebruik worden ingebrand. De pre-seasoned laag, de ruwe laag die je op je product kunt voelen is slechts een beschermlaagje zodat het product niet gaat roesten tijdens het transport naar de fabriek en in de winkels. Door het product in te branden creëer je een beschermlaag en perfecte anti-aanbak laag. Daarnaast zorgt dit ervoor dat het schoonmaken achteraf een stuk makkelijker gaat.

Om het product in te branden heb je The Windmill seasoning/cast iron conditioner (of een andere gietijzer conditioner) en een katoenen doek nodig. Het inbranden gaat als volgt:

  1.   Maak de Dutch Oven schoon met heet water en maak daarna goed droog.
  2.   Verwarm een gesloten barbecue of oven op 120 graden celsius, plaats het product circa 60 minuten in de oven en laat het gietijzer goed heet worden. Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben.
  3.  Als de pan heet is smeer je met een katoenen doek de gietijzer conditioner in het gietijzer. Niet te dik, en vergeet de buitenkant niet in te smeren. Denk eraan om de houten handvaten van de pie-irons te verwijderen als je deze in de barbecue of oven plaatst!
  4.  Als het product goed is ingesmeerd, verhit je deze tot 160˚C. Zodra het product begint te walmen kun je het laten afkoelen.
  5.  Herhaal stap 1 t/m 4 minimaal drie keer. Hoe vaker de stappen herhaald worden, hoe mooier het gietijzer wordt.

Na het inbranden is het product direct klaar voor gebruik.

Let op: De knoppen van de BBQ pannen zijn van bakeliet en zijn daardoor hittebestendig tot 200˚C.

Reinigen

Na het gebruik moet het gietijzer zo snel mogelijk worden schoongemaakt. Gebruik bij het schoonmaken geen zeep en laat het gietijzer ook niet in water weken. Vocht is immers de vijand van gietijzer.

Om het product goed schoon te maken volg je stap 1 t/m 4 van het inbrandproces. Gebruik de chain mail bij hardnekkig vuil. Nadat je de stappen hebt gevolgd kun je het gietijzer opbergen. Gietijzer kan NIET in de vaatwasser.

Let op: Gietijzer wordt extreem heet! Pak de pannen, Dutch Ovens en pie-irons dus niet zomaar op, maar gebruik hittebestendige handschoenen.

Gerelateerde video's:

Pie Irons

BBQ Pan

Lid Lifter