St. Marc

Ga je verven? Dan is St. Marc je startpunt: een schoonmaakmiddel waarmee je oppervlakken vetvrij maakt, voordat je de verf aanbrengt. St. Marc ontvet goed en stinkt niet: het verspreidt een aangename dennengeur. Hiermee heeft St. Marc alles wat je van een doeltreffende verfreiniger mag verwachten!

Bahco snoeizaag

St. Marc met hars van dennen

St. Marc is een Frans schoonmaakmiddel. Het bestaat al meer dan een eeuw en is nog altijd populair. De geschiedenis van dit Franse bedrijf gaat helemaal terug naar 1902. In dat jaar ontwikkelde Raoul St Marc een wasmiddel met hars van dennenbomen. Ongeveer vijftig jaar later werd het opgemerkt door schilders; zij ontdekten hoe efficiënt het middel was bij het reinigen van muren. In 1970 kwam er in het logo een engel te staan, als eerbetoon aan oprichter Raoul St Marc. Tegenwoordig is St. Marc een van de merken van het Britse concern Reckitt Benchkiser, en hebben ze in het assortiment ook handige, biologische afbreekbare doekjes en antibacteriële formules waarmee je het hele huis gemakkelijk schoonmaakt.

Bij Welkoop vind je St. Marc schoonmaakmiddel in deze varianten:

  • Poeder
  • Vloeibaar

St. Marc als schoonmaakmiddel en verfreiniger

St. Marc schoonmaakmiddel kun je op allerlei manieren gebruiken – voor élke klus in huis, zegt het merk zelf. Omdat het van natuurlijke oorsprong is, is het te gebruiken op zelfs kwetsbare materialen. Zo kun je, met slechts een theelepeltje Saint Marc poeder opgelost in water, de glans van schilderijen doen herleven! Maar de bekendste manier om St. Marc te gebruiken is wel als verfreiniger. Het ontvet, wat maakt dat de verf goed hecht op het schoongemaakte, vetvrije oppervlak. Sint Marc is als verfreiniger heel gebruiksvriendelijk: omdat er geen ammoniak in zit, stinkt het niet. Het ruikt daarentegen juist fijn: naar een dennenbos! 

  • natuurlijke oorsprong
  • frisse dennengeur
  • geen ammoniak of bijtende stoffen
  • veilig voor huid en milieu
  • te gebruiken op hout, schilderwerk, metaal, tegels, kunststoffen

Poeder

St. Marc poeder is goed oplosbaar, ook in koud water. Je doet wat schepjes in een emmer met water en kunt vervolgens muren of andere grote oppervlakken wassen. Bewaar de doos met poeder op een droge plek.

Vloeibaar

St. Marc vloeibaar zit in een flacon. Je verdunt deze vloeibare allesreiniger met water en kan voor het doseren de dop gebruiken. Voor grote oppervlakken doe je twee doppen St. Marc in 5 liter water. De vloeibare allesreiniger reinigt diep, ontvet en laat je hele huis stralen!